Israël vraagt VN om Hamas’ gebruik van kinderen als menselijk schild te veroordelen

De Israëlische ambassadeur aan de Verenigde Naties Danny Danon riep op zondag de Veiligheidsraad op om de Hamas-terreurgroep te veroordelen vanwege het gebruik van kinderen als menselijke schilden tijdens massale protesten langs de grens met Gaza. Danon stuurde een brief naar de top van de VN-raad om “Hamas’ gebruik van burgers en kinderen te veroordelen.”

Het Israëlische leger bereidt zich voor op felle ‘Mars van de Terugkeer” -protesten langsheen het veiligheidshekken van Gaza vandaag maandag, met meer dan 100.000 verwachte Palestijnen, en ernstige waarschuwingen van de IDF dat honderden van plan zijn om te proberen het hekken te doorbreken en een ‘bloedbad’ aan te richten onder Israëlische burgers.

De protesten die vandaag plaatsvinden, vallen samen met de verhuizing van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem en niet op de Nakba-Dag van dinsdag, zoals oorspronkelijk was gepland.

Danon schreef aan de VN-Veiligheidsraad dat “tijdens deze protesten, waarvan wordt verwacht dat deze zullen escaleren als onderdeel van de ‘Dagen van Woede’, verklaard door het Palestijnse leiderschap, Hamas, de internationaal als dusdanig erkende terroristische organisatie, van plan is onschuldige Palestijnse kinderen te exploiteren als menselijke schilden” en ze direct te plaatsen in de frontlijn waar de felste protesten mogen verwacht worden.

De ambassadeur benadrukte dat het gebruik van menselijke schilden door Hamas in strijd was met het internationale recht. “Hamas begaat ernstige schendingen van het internationaal recht,” zei hij. “Hun terroristen blijven zich verschuilen achter onschuldige kinderen om hun eigen overleving te waarborgen en hun leiders moedigen de bevolking van Gaza aan tot geweld.”

Hij informeerde de Veiligheidsraad ook dat Israël de nodige stappen zal ondernemen om zijn burgers te beschermen. “De rellen, tunnels en opzettelijke hersenspoeling van Palestijnse jongeren vormen een directe bedreiging voor onze veiligheid, en we zullen doorgaan met alle noodzakelijke stappen te ondernemen om de veiligheid van onze burgers te waarborgen,” zei hij.

Wapenopslagplaats van Hamas ontdekt in een kinderkribbe in Gaza en drie andere in scholen van de UNRWA …


Bronnen:

♦ naar een artikelIsrael demands UN condemn Hamas’s use of children, civilians as human shields” van maandag 14 mei 2018 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.