Top Iraanse geestelijke dreigt Tel Aviv en Haifa van de kaart te vegen

Een vooraanstaande Iraanse geestelijke zei vrijdag dat Tel Aviv en Haifa zullen worden vernietigd als Israël zich ‘dwaas’ gedraagt, terwijl hij tegelijk bezweerde dat Iran ondanks de westerse kritiek de raketontwikkeling zal opvoeren.

Teheran, 11 mei 2018. Een zichtbaar erg boze Iraanse imam Ahmad Khatami leest Israël de Levieten voor. Op de achtergrond een foto van zijn geestelijke leiders Ayatollah Ruhollah Khomeini (1902-1989) en diens opvolger en huidige leider Ayatollah Ali Kamenei (1939-20..) [beeldbron: AP/Ebrahim Noroozi]

Hij maakte zijn dreigementen terwijl duizenden Iraniërs marcheerden in anti-Israëlische en anti-Amerikaanse protesten die over het hele land plaatsvonden. “We zullen onze raketcapaciteiten uitbreiden ondanks de westerse druk (om het in toom te houden) … om Israël te laten weten dat als het dwaasheden begaat, Tel Aviv en Haifa totaal zullen worden vernietigd, zei de 58-jarige Ahmad Khatami tijdens het vrijdaggebed op de Universiteit van Teheran, in een toespraak die rechtstreeks werd uitgezonden op de Iraanse staatstelevisie.

Zijn opmerkingen kwamen nadat het Israëlische leger zei dat het een groot deel van de Iraanse militaire activa in Syrië eerder deze week vernietigde in reactie op Iraans raketvuur op de Golanhoogte. Khatami benadrukte ook dat, nadat de Amerikaanse president Donald Trump dinsdag aankondigde dat hij zich terugtrekt van de nucleaire deal met Iran – bekend als het gezamenlijke alomvattende actieplan (JCPOA) – de andere ondertekenaars niet konden vertrouwen om het akkoord alleen voort te zetten.

“Amerika kan niets doen. Ze zijn er altijd op uit geweest om het regime van Iran omver te werpen deze exit is in lijn met dat doel,” zei hij. “Die Europese ondertekenaars kunnen ook niet worden vertrouwd … De vijanden van Iran zijn niet te vertrouwen”, berichtte Reuters.

De Iraanse staatstelevisie toonde op vrijdag beelden van protesten tegen de VS en Israël op bijeenkomsten in Teheran en elders na de vrijdaggebeden. Duizenden marcheerden in de protesten en droegen anti-Amerikaanse en anti-Israëlische spandoeken en posters. De demonstranten bespotten de president van de VS door te leuzen te scanderen zoals “Mr. Trump, je kunt niks doen” en “We vechten. We sterven. We geven ons niet over,”berichtte Reuters.

Donderdagochtend bombardeerden F-15 en F-16 straaljagers meer dan 50 Iraanse doelwitten in heel Syrië in een uitgebreide Israëlische luchtmachtcampagne, genaamd ‘Operation House of Cards‘, om te proberen de militaire aanwezigheid van Iran in het land te vernietigen, zei het leger.

De IDF zei dat de missies kwamen nadat Iran donderdagmiddag 20 raketten had afgevuurd richting Israël, net na middernacht. Vier van de raketten werden neergehaald door het luchtverdedigingssysteem van de Iron Dome en de rest viel volgens het leger niet op het Israëlische territorium.

De Israëlische missie – de grootste luchtcampagne die het in meer dan 40 jaar in Syrië heeft uitgevoerd – was ‘zeer succesvol’, zei een hoge luchtmachtofficier donderdag, maar waarschuwde dat de Iraanse strijdkrachten in Syrië nog steeds in het bezit zijn van grond-naar-grond raketten die kunnen worden afgevuurd op Israël.

Teheran, vrijdag 11 mei 2018. Demonstranten verbranden Amerikaanse vlag


Bronnen:

♦ naar een artikelTop Iran cleric: Tel Aviv, Haifa will be destroyed if Israel behaves ‘foolishly’” van vrijdag 11 mei 2018 op de site van The Times of Israel

3 gedachtes over “Top Iraanse geestelijke dreigt Tel Aviv en Haifa van de kaart te vegen

 1. Uiteindelijk zal het toch tot een verdere confrontatie komen, of Rusland moet zijn macht gebruiken tegen Assad zodat Iran zich terugtrekt uit Syrie !

  Like

 2. Shalom Willy;
  Gezien het tijdstip in de geschiedenis, lijkt mij dat de confrontatie wereldwijd gaat worden.
  Enkele decennia geleden schreef ene HAll Lindsey over de planen van de Chinezen om een troepenmacht van 200 miljoen manschappen naar het M-O te sturen.
  Recentelijk kwam het bericht, dat zij vanwege ‘handels belangen’ met het westen;
  Een spoorlijn willen aanleggen.
  Het getal van 200 miljoen staat in het laatste Bijbelboek vermeld.
  Shabbath Shalom.

  Like

 3. 2OO Chinezen waar gaan ze die zetten in het M.O. Ik ben er ook van overtuigd dat ook de Chinezen nog een rol gaan spelen in het M.O. Dus Pieter het is allemaal zo gek nog niet, en de boek van hall Lindsey heb ik thuis nog liggen hij heeft vele christenen wakker geschud !

  Like

Reacties zijn gesloten.