Israël’s Eurosong kandidate Netta Barzilai geconfronteerd met boycot van BDS-beweging

Netta Barzilai, de vertegenwoordiger van Israël en de favoriet van bookmakers om de Eurovisie-wedstrijd 2018 te winnen, die dit jaar in Lissabon wordt gehouden, is onder vuur komen te liggen van anti-Israël activisten die het publiek oproepen de muzikant te boycotten.

Plaatje hierboven: Netta Barzilai in 2014 toen ze in de IDF (het Israëlisch leger) diende en in het koor van de Israëlische Zeemacht zong

Activisten van de antisemitische BDS-beweging openden vorige week een Facebook-campagne in Europa en doen een beroep op het publiek om de kansen van de Israëlische deelnemer Netta Barzalai te saboteren door haar ‘nulpunten’ (nulpunten) te geven in de populaire liedjeswedstrijd. BDS-activisten beweren dat ze proberen ervoor te zorgen dat ze niet wint, omdat ze een land vertegenwoordigt dat een “apartheidsbeleid en wrede onderdrukking” voert.

Ze zeiden ook dat elk van de zangers de wedstrijd niet alleen bijwoont om te zingen, maar eerder om hun landen van herkomst te vertegenwoordigen. Een prominente anti-Israëlische website gaf zelfs toe dat Barzilai geen betrokkenheid lijkt te hebben bij de militaire of opmerkelijke politieke opvattingen, maar juist het feit dat zij een normale Israëliër is die in de IDF diende en “deel uitmaakte van het systeem”, betekent dat ze een boycot waard is.

De campagne met de titel “Eurovision boycott of Israel – ZERO points to the song of Israeli Apartheid,” plaatste een foto van Netta Barzilai toen ze optrad in de Israëlische Marine, opmerkende dat ze in 2014 als soldaat had deelgenomen aan Operation Protective Edge en het liedje “My Sailor, My Angel” had gezongen tegenover de marinesoldaten van de IDF.

BDS-protesters vonden op de Facebook-pagina van Barzilai een video die was gemaakt in mei 2014 toen ze in het uniform van de Israëlische marine optrad. In de video zong Barzilai samen met andere marine-leden, waar ze veel applaus oogstte bij de bemanning van het schip. Anti-Israël activisten merkten op dat het schip na deze voorstelling dicht nabij Gaza zeilde en een grote rol speelde in de “onophoudelijke” beschietingen, die volgens hen de burgerbevolking “ernstige schade” toebrachten.

Activisten besteedden bijzondere aandacht aan een treurig incident dat plaatsvond op 16 juli 2014, toen vier kinderen uit een familie die op het strand van Gaza speelden naar verluidt werden gedood door granaten die vanaf ene schip werden afgevuurd. Op de campagne van de BDS werd een foto van Barzilai in Israëlische marine-uniform geplaatst naast foto’s van de lichamen van de dode kinderen, samen met het onderschrift “Dit is Neta Barzilai – en dit is wat de engelen van Neta Barzilai op het strand van Gaza deden!”

De zelfbenoemde “rechters” van de BDS en hun vermeende “verrechtvaardiging’ van een boycot van Barzilai is wel bijzonder ironisch. Want later bleek uit een onderzoek dat de kinderen gedood werden door een verdwaalde raket die werd afgevuurd door de terreurorganisatie Hamas en die vroegtijdig neerkwam in Gaza in plaats van op een Israëlische stad te landen.

Israël’s kandidate voor Eurosong 2018
Netta Barzilai zingt “Toy


Bronnen:

♦ naar een artikel van Zvi Manasseh “On Stage: BDS vs Neta Barzilai” van donderdag 10 mei 2018 op de site van Lev Haolam

6 gedachtes over “Israël’s Eurosong kandidate Netta Barzilai geconfronteerd met boycot van BDS-beweging

 1. schandalig natuurlijk, die haters van Joden en Israel, het enige kritiek die ik op haar heb is dat ze niet kan zingen, maar ja, wie ben ik !!

  Like

  1. Israël bezet al meer dan 50 jaar een land, snijden hun water en elektriciteit af wanneer zij dat willen, en bepalen wie er de grens oversteekt en wie niet. Ze hebben eigenlijk de grootste openlucht gevangenis van de wereld gecreeërd. En u vindt het raar dat er mensen tegen dat land gekant zijn ? Of heeft u gewoon een heel beperkte kennis over wat daar eigenlijk allemaal aan de hand is?

   Liked by 1 persoon

   1. Hoe kan je nu iets bezitten of bezetten wat al 3500 jaar van jouw is?

    Als je een echte open gevangenis wilt zien moet je Noord-Korea of Myamar bezoeken. Of Nigeria of Cambodja of Colombia. Soadi-Arabië, Iran of Turkije.

    Als Hamas de strijd tegen Israël staakt en demilitariseert kunnen de grenzen weer open, wordt er weer gewerkt, geld verdiend, komt er brood op de plank en wordt iedereen happy.

    Als u mijn beperkte kennis wilt controleren geen probleem. Hier staan meer dan 10.000 artikelen op. Begin maar alvast.

    Like

   2. Beste Jeroen, ken en lees je geschiedenis jongen.
    Gaza is ( helaas ) aan hen gegeven als vredesoffer (helaas).
    Ze hadden alles zo kunnen overnemen en deze plaats tot bloei te laten komen.
    Maar ze hebben er zelf een zwijnenstal van gemaakt.

    Like

 2. Die BDS beweging is dan toch niet geslaagd in haar opzet nu blijkt dat Israel nummer 1 is.

  Like

Reacties zijn gesloten.