Door Saoedi-Arabië gefinancierde Belgische moskeeën prediken Jodenhaat en homohaat

Lesboeken in door de Arabische Golfstaat gefinancierde moskeeën in België promoten antisemitische stereotypen over Joden en roepen op tot vervolging van homoseksuelen, volgens een uitgelekt Belgisch inlichtingenrapport.

De teksten die in moskeeën worden gebruikt, waaronder de Grote Moskee van Brussel (plaatje hierboven), roepen op om homo’s te stenigen of van gebouwen te gooien en Joden worden als het ‘ultieme kwaad’ beschreven, aldus het rapport van het nationale terrorismemonitoringscentrum van OCAM.

De geschriften, die worden gebruikt om predikers en theologieprofessoren te trainen, waren “voornamelijk geïnspireerd door de klassieke islamitische wet uit de middeleeuwen”, zei OCAM in een kopie van het rapport dat AFP vrijdag had ontvangen. Ze hebben “problematische inhoud in termen van radicalisme, xenofobie en antisemitisme”, aldus het OCAM-rapport.

Belgische parlementsleden zeggen dat ze het rapport volgende week zullen bespreken. Het rapport selecteerde Arabisch-religieuze handleidingen voor religieuze training in de Grote Moskee, die zich in de buurt van het hoofdkantoor van de EU in Brussel bevindt. De Belgische regering zei in maart dat het een halve eeuw oude huurovereenkomst voor de Grote Moskee met Saoedi-Arabië zou beëindigen vanwege het bevorderen van radicalisme. De moskee wordt beheerd door de Islamitische Wereld Liga (MWL).

In de handleidingen worden Joden een “corrupt, slecht en verraderlijk volk” genoemd en wordt opgeroepen tot “oorlog” tegen iedereen die de soennitische islam niet volgen. Ze bevelen ook “steniging” en “verbranding” aan als methodes om homo’s te doden, samen met hen van het dak van “het hoogste gebouw in het dorp” te gooien. Eén handboek zegt: “het belangrijkste principe van jihad is om ongelovigen en agressors te bestrijden”, aldus het rapport. “Gewapende jihad is de individuele plicht van elke moslim.”

OCAM zei dat dergelijke handleidingen overal beschikbaar zijn “dankzij de onbeperkte financiële en technologische middelen van het bekeringsapparaat van Saoedi-Arabië en andere Golfstaten.” De handleidingen die werden toegevoegd, werden niet alleen in België maar ook in de buurlanden gevonden, zowel in harde kopiëen als online. Het rapport is afkomstig van het werk van de Belgische parlementaire commissie die onderzoek deed naar de zelfmoordaanslagen waarbij 32 mensen op Brussels Airport en een metrostation werden gedood in maart 2016, die werden opgeëist door de terreurgroep Islamitische Staat (ISIS/Daesh)

OCAM directeur Paul Van Tigchelt zal volgende woensdag achter gesloten deuren het rapport bespreken met leden van het Comié, vertelden parlementsleden aan het AFP. “Er is dringend behoefte aan een vastere en veel duidelijkere en nauwere wetenschappelijke instelling”  zei de centristische oppositielid parlementslid Georges Dallemagne (CDH), verwijzend naar de Grote Moskee.


Bronnen:

♦ naar een artikelSaudi-financed Belgian mosques teach hatred of Jews, gays: intel report” van zaterdag 12 mei 2018 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Shlomo Papirblat “Belgian Intel Uncovers Homophobia, anti-Semitism at Brussels’ Great Mosque” van vrijdag 11 mei 2018 op de site van Haaretz

Een gedachte over “Door Saoedi-Arabië gefinancierde Belgische moskeeën prediken Jodenhaat en homohaat

  1. Inderdaad de homo’s zijn nog niet thuis, men leeft los van de ware God, maar er één godsdienst die nog veel onverdraagzamer is de salafistische islam haat tegen Joden is levensgevaarlijk , er bestaat geen Europese islam, islam staat niet voor vrede, maar voor wereldheerschappij, voor mij mogen deze haatmoskee dicht !!

    Like

Reacties zijn gesloten.