Israël verwelkomt het besluit van Trump om zich terug te trekken uit Iran Nucleair Akkoord (JCPOA)

Israëlische leiders, ministers en parlementsleden prezen de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om zich dinsdagavond terug te trekken uit de nucleaire deal met Iran.

Plaatje hierboven: cartoon omtrent Iran’s jarenlange misleiding en bedrog van het Westen over de werkelijke nuclaire intenties, die reeds werd ingezet onder het regime van de conservatieve president Mahmoud Ahmadinejad (2005-2013) en in het bijzonder de uitgesproken genocidale haat jegens Israël

President Reuven Rivlin verklaarde dat het besluit van Trump “een belangrijke en betekenisvolle stap is in het waarborgen van de veiligheid van de staat Israël, de veiligheid van de regio en de veiligheid van de gehele vrije wereld.”

“Naast de nucleaire dreiging vergeten geen enkel moment dat de wapenwedloop die Iran aan onze grenzen voert en we volgen de ontwikkelingen op de voet en op verantwoordelijke wijze om de veiligheid van onze burgers te beschermen. De dreiging van de Iraanse consolidatie is niet alleen een bedreiging voor de staat Israël en daarom is er internationale druk nodig in de strijd tegen dit gevaar,” voegde Rivlin eraan toe.

Minister van Defensie Avigdor Liberman prees Trump als de “leider van de vrije wereld” in reactie op het besluit. “Iran is een dictatuur die overal ter wereld terreur en dood ondersteunt en financiert. Iran zelf is een terroristische entiteit die streeft naar kernwapens. Dit is een moedige leiderschapsstap die uiteindelijk zal leiden tot de val van dit vreselijke en wrede regime,” zei Liberman.

Vice-minister en voormalig Israëlisch ambassadeur in de VS Michael Oren zei dat als gevolg van het besluit van Trump, “een dodelijke dreiging is opgeheven. Het Midden-Oosten en de wereld zullen veiliger zijn en beter in staat om Iran te stoppen.”

Yesh Atid fractievoorzitter Yair Lapid, een lid van de oppositie, bedankte Trump voor zijn steun aan Israël en verklaarde dat Israël nu de steun van Europa, China en Rusland moet inroepen om de leiding van Trump te volgen. “Net als in het verleden heb ik met de regering gewerkt om het slechte nucleaire akkoord te annuleren, ik zal deze keer ook geen berekeningen van coalitie en oppositie maken,” zei Lapid.

Knesset-spreker Yuli Edelstein verklaarde: “Trump die uit het akkoord stapt is een verder bewijs dat de Iraniërs hun plan om massavernietigingswapens te verkrijgen nooit hebben opgegeven. Alle landen die partij zijn bij de overeenkomst moeten dit begrijpen en eruit stappen … Alleen strenge sancties zullen de beslissende slag toebrengen en het Iraanse nucleaire plan en regime wurgen.”

De Israëlische ambassadeur bij de VN, Danny Danon, verklaarde: “Dit is een historische beslissing die uitzicht biedt op een nieuw tijdperk van veiligheid en stabiliteit in het Midden-Oosten. Een verenigd front tegen dit regime dat terreur en instabiliteit promoot, kan een einde maken aan de Iraanse agressie die onze regio en de hele internationale gemeenschap bedreigt.”

Statement by PM Netanyahu following
President Trump’s Announcement


Bronnen:

♦ naar een artikel van Gary Willig “Israel welcomes Trump’s decision to withdraw from JCPOA” van 8 mei 2018 op de site van Arutz Sheva

Gerelateerd op deze blog:

♦ “KIJK HIER hoe premier Netanyahu Iran’s geheim atoomwapen programma onthult” van 1 mei 2018 [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.