Israëlisch bedrijf verkocht in duizelingwekkende deal van $ 7,1 miljard

De Israëlische smaak- en ingrediëntenproducent Frutarom wordt overgenomen door het Amerikaanse bedrijf International Flavours & Fragrances Inc. (IFF) in een deal ter waarde van ongeveer $ 7,1 miljard, meldden de bedrijven maandag.

Plaatje hierboven: Frutarom Industries Ltd. (“Frutarom”), een van ’s werelds 10 grootste bedrijven op het gebied van smaken en fijne ingrediënten met natuurlijke specialiteiten, opende in april 2016 een nieuw productiecentrum in Johannesburg, Zuid-Afrika [beeldbron: Frutarom]

De deal vertegenwoordigt de op één na grootste verkoop of ‘exit’ van een Israëlisch bedrijf tot nu toe, alleen overtroffen door Intel’s aankoop van Mobileye voor $ 15,3. miljard in 2017.

Frutarom is gevestigd in Haifa en ontwikkelt en produceert aroma’s en ingrediënten voor de voedings-, smaak-, geur-, farmaceutische en cosmetische industrie. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 2.700 mensen in dienst en verkoopt meer dan 70.000 producten in zo’n 150 landen, en levert aan toonaangevende internationale bedrijven waaronder Nestle, Coca-Cola en de Israëlische voedselproducent Osem.

Frutarom, dat producten voornamelijk maakt van natuurlijke ingrediënten, is de afgelopen jaren gestaag gegroeid en verwierf in 2017 12 bedrijven. Het verwacht een jaarlijkse omzet van meer dan $ 1,6 miljard in 2018, en stijgen tot $ 2,25 miljard tegen 2020. IFF werd opgericht in 1958 en produceert aroma’s en geuren voor de voedings-, geur- en huishoudelijke productenindustrie. Het zal het Israëlische bedrijf verwerven in een transactie in contanten en aandelen.

“Deze transactie is een grote overwinning en een fantastisch resultaat voor aandeelhouders, klanten en medewerkers van beide bedrijven,” zei IFF-voorzitter en CEO Andreas Fibig, die de deal op maandag aankondigde. “We hebben Frutarom al lang bewonderd en hebben veel respect voor het team en alle toegewijde en getalenteerde medewerkers over de hele wereld. We kijken ernaar uit Frutarom te verwelkomen in de IFF-familie,” voegde hij eraan toe.

De overname maakt deel uit van de ‘Vision 2020’ -strategie van IFF om een ​​wereldleider te worden in de smaak-, geur- en voedingsindustrie, aldus het bedrijf in een verklaring.

Op grond van een overeenkomst die wordt bereikt door de raden van bestuur van beide bedrijven, zullen de aandeelhouders van Frutarom voor elk Frutarom-aandeel $ 71,19 in contanten ontvangen en 0,249 van een aandeel in gewone aandelen van IFF, wat een totale waarde vertegenwoordigt van $ 106,25 per aandeel. Bank of America Merrill Lynch diende als exclusieve financieel adviseur voor Frutarom tijdens de onderhandelingen.

“Vandaag is het hoogtepunt van een decennialange visie om een ​​wereldleider te worden op het gebied van smaak en gezondheid,” zei president en CEO van Frutarom, Ori Yehudai. “Frutarom en IFF zijn vastbesloten om aanwezig te blijven in Israël en ik kijk ernaar uit om met Andreas en het team samen te werken om een ​​naadloze integratie van deze twee geweldige bedrijven te garanderen,” voegde hij eraan toe.

Yehudai zal als strategische adviseur van Fibig optreden na het sluiten van de transactie, waarbij IFF het hoofdkantoor van het bedrijf in New York behoudt en tegelijkertijd aanwezig blijft in Israël. Het groeiende bedrijf wordt zowel genoteerd op de New York Stock Exchange als de Tel Aviv Stock Exchange.


Bronnen:

♦ met dank aan Tiki S. voor de hint: “Deze firma die wereldwijd al onze dagelijkse producten op smaak brengt en door alle BDS boycotters/haat Islamisten & Palestijnse losers dagelijks worden gebruikt.

♦ naar een artikel van Eytan Halon “Israeli company sold in staggering $7.1 billion deal” van 7 mei 2018 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelIsraeli firm Frutarom acquired in $7.1 billion deal” van 7 mei 2018 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

Een gedachte over “Israëlisch bedrijf verkocht in duizelingwekkende deal van $ 7,1 miljard

  1. LOL, de haatpropagandisten krijgen (zonder het te weten) de Israelische smaak te pakken ……..iedere dag.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.