Bord naar de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem hangt er al

De burgemeester van Jeruzalem, Nir Barkat, heeft vandaag het eerste bord naar de Amerikaanse ambassade opgehangen (foto). De voorbereidingen voor de feestelijke inwijding van de nieuwe Amerikaanse ambassade in Jeruzalem zijn in volle gang [beeldbron: haaretz]

“Dit is geen droom, maar werkelijkheid”, zei Nir Barkat. “Ik ben trots en opgewonden om vanochtend het eerste bord voor de Amerikaanse ambassade op te hangen, die volgende week geopend zal worden. Dit is een historisch moment, waarvoor ik president Donald Trump heel dankbaar ben. Jeruzalem is de eeuwige hoofdstad van het joodse volk en nu begint de wereld dit te erkennen.”

Het Amerikaanse consulaat in Jeruzalem wordt tijdelijk hervormd
als de nieuwe ambassade van de VS tot de nieuwe gebouwen klaar zijn

Vandaag werden in totaal drie verkeersborden in de buurt van de toekomstige Amerikaanse ambassade opgehangen. Voor het gebouw van de nieuwe ambassade, waar tot nu toe het Amerikaanse consulaat in was gevestigd, werden Israëlische en Amerikaanse vlaggen aangebracht als voorbereiding voor de feestelijke opening van de ambassade volgende week.

In Jeruzalem beschouwt men het nog altijd als mogelijk dat president Trump zelf zal deelnemen aan de inwijding van de nieuwe ambassade en daarvoor slechts enkele uren naar Israël zal komen. Volgens een nieuw bericht van het Witte huis zou deze mogelijkheid tot nu toe echter niet zijn overwogen.

Ook wordt verwacht dat de grote Amerikaanse delegatie geleid zal worden door de Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin. Daarbij zou hij begeleid kunnen worden door Trump´s dochter Ivanka en zijn schoonzoon Jared Kushner.

Gezamelijke persconferentie van premier Benyamin Netanyahu en
de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo

door NAI Redaktion


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel “Schild zur US-Botschaft ist schon da op de site van Israel Heute van 7 mei 2018.

bron-logo