Vlaamse regering pompt andermaal een miljoen euro in omstreden Palestijnse UNRWA

Nadat eerder minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open VLD) namens België 19 miljoen euro  aan het Palestijnse VN-Agentschap UNRWA doneerde, verspreid over 3 jaar of zowat 6,3 miljoen euro jaarlijks, doet Minister-President Geert Bourgeois (NV-A) van de Vlaamse regering daar vandaag nog een schep bovenop met een gift van bijna 1 miljoen euro aan de UNRWA.

Plaatje hierboven: Op donderdag 12 februari 2015 ontving Minister-President Geert Bourgeois (NV-A) in zijn ambtswoning een Palestijnse delegatie onder leiding van Holocaustontkenner en antisemiet PA-president Mahmoud Abbas [beeldbron: BuZa]

Met deze gulle donatie volgt België en specifiek in dit geval ook Vlaanderen, de uitgesproken linkse benadering van het Arabisch-Israëlisch conflict, die door het grootste deel van de wereld wordt gesteund en overvloedig gefinancierd zonder dat daar iets tegenover hoeft te staan door te betogen dat Israël maar de logica van de (Arabische) vijand moeten accepteren, zich moet terugtrekken en toestaan ​​dat ze een staat vestigen. Niks nieuws onder de zon.

Vlaanderen trekt de komende vier jaar 979.000 euro uit, waarvan reeds 500.000 euro dit jaar om de budgettaire noden van UNRWA te verlichten sinds de VS een groot deel van haar steun heeft ingetrokken. Bourgeois is van zaterdag tot en met maandag op missie in Palestina en Isreël naar aanleiding van het Vlaams-Palestijnse ‘Uncer Construction Festival’ dat momenteel in Ramallah plaatsvindt. Vlaanderen steunde UNRWA in het verleden met jaarlijks 150.000 euro. In het nieuwe programma, dat over vier jaar loopt en zondag werd ondertekend, blijft dat bedrag behouden, maar komt er voor 2018 uitzonderlijk een bedrag van 500.000 euro.

Bovendien trekt minister-president Geert bourgeois nog eens 100.000 euro uit voor culturele projecten in Palestina. Dat kondigde hij zaterdag aan in Ramallah tijdens een missie naar Palestina en Israël. Het geld wordt verdeeld tussen de vzw Connexion, het Palestinian Circus en de al Kamandjati muziekschool. “Cultuur stimuleert de interculturele dialoog, het is een middel om een aantal fundamentele waarden en normen in ons buitenlands beleid onder de aandacht te brengen”, verantwoordde Bourgeois de subsidie

Eerder herhaalde Minister-President Bourgeoisde gekende positie van de Vlaamse regering ten gunste van een onderhandelde twee-staten-oplossing, volgens grenzen van 1967, en verwierp de Israëlische nederzettingenpolitiek in de bezette gebieden. Hij zegde ook toe om na te gaan hoe de samenwerking tussen Vlaanderen en de Palestijnse gebieden kan worden versterkt. België is samen met andere Europese lidstaten en de Europese Commissie veruit de grootste donor aan de UNRWA.

Israël boos
“UNRWA heeft keer op keer bewezen een kantoor te zijn dat de humanitaire hulp van de internationale gemeenschap misbruikt en in plaats daarvan anti-Israëlische propaganda steunt, het lot van Palestijnse vluchtelingen bestendigt en haat aanmoedigt”, zei ambassadeur Danon de Israëlische ambassadeur aan de VN.

“Alleen al het laatste jaar alleen al, werden UNRWA-functionarissen verkozen tot het leiderschap van Hamas in de Gazastrook, UNRWA-scholen ontkenden het bestaan ​​van Israël en terreurstunnels werden gegraven onder UNRWA-faciliteiten. Het is tijd dat aan deze absurditeit een einde komt en dat humanitaire fondsen worden besteed aan het beoogde doel – het welzijn van vluchtelingen”, concludeerde de ambassadeur.

“Er is behoefte aan een fundamenteel nieuw onderzoek van UNRWA, zowel wat betreft de manier waarop het opereert als de manier waarop het wordt gefinancierd,” zei een ambtenaar van het Israëlisch ministerie van BuZa. Echter België en ook het Vlaams Gewest wachten een dergelijk onderzoek niet af en blijven onverstoord geld pompen in de Palestijnse Autoriteit zonder dat ze weet waarvoor de donorgelden effectief worden gebruikt.

3 gedachtes over “Vlaamse regering pompt andermaal een miljoen euro in omstreden Palestijnse UNRWA

 1. Dit was zeker als appreciatie voor Abbas Holocaust speech en zijn “”excuses”” hiervoor.

  70 jaar verkwanselde belastingcenten en geen greintje verbetering.

  Ze kunnen nog jaren doorgaan met onze belastingcenten verkwanselen aan de ”hulporganisatie’ UNWRA…..het zal geen barst helpen.

  Het is geen geld dat de verandering gaat brengen in het leven van “de palestijn” maar een mentaliteitsverandering én andere leiders die geen kinderen de dood insturen (nooit hun eigen) en miljarden afromen van de Westerse giften….voor eigen gebruik.

  Wanneer Europa & Belgie dit eindelijk gaan begrijpen …..dan zullen ze deze mensen kunnen helpen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.