Het ongelooflijke verhaal van de Joden die dansten in de Nazi-hel +video

De Holocaust was een monumentale tragedie waarbij de nazi’s miljoenen Joden vermoordden. Het vertegenwoordigt de laagste diepten van de mensheid. Maar het vertegenwoordigt ook het voortbestaan ​​van het Joodse volk en de Joodse geest over de grote vernietiging. Naast het afslachten van het Joodse volk probeerden de nazi’s ook de Joodse geest te verbreken.

We hebben vaak gehoord hoe de Joodse ziel overleeft, zelfs in de donkerste tijden. Deze video bevat een verhaal dat moet worden verteld. Het verhaal gaat over twee Duitse SS-soldaten die een groep Joodse arbeiders benaderden in een van de concentratiekampen. Ze zeiden tegen de Joden: “We willen dat jullie een lied voor ons zingen en er ook op danst.” Terwijl de nazi’s het Joodse volk wilden vernietigen, wilden ze hen onderweg ook dehumaniseren, door hen fysiek en mentaal te martelen.

Nu waren deze Joden bang, ze waren ondervoed en hun geest zat in een dieptepunt. De laatste impuls die ze hadden was dansen. Maar ze hadden geen keus. Dus kozen ze een van de liederen die ze in hun Joodse gemeenschappen zongen toen ze jonger waren – ‘ashreinu mah tov chelkeinu umanaim goralanu‘. Wat betekende, “gelukkig zijn wij, hoe goed is onze deel, hoe aangenaam is ons lot en hoe mooi onze erfenis.”

Nu was het misschien enigszins ironisch om deze woorden te zeggen – hoe goed is onze deel, hoe goed is ons lot – toen ze gevangen zaten in een hel. Maar ze moesten doorgaan. Toen begonnen de nazi’s tegen hen te schreeuwen “Luider, sneller, kom op, luider, sneller, vooruit ermee!” Dus ze moesten doorgaan. “Luider, sneller, luider, sneller”. En dus bleven deze Joden zingen en begonnen ze harder en sneller te dansen, luider en sneller, totdat ze er echt helemaal in opgingen. En ze begonnen echt te zingen en te dansen met een energie waarvan ze nooit wisten dat ze die daadwerkelijk in zich hadden.

Toen kregen deze nazi-soldaten enigszins argwaan. “Er klopt hier iets niet helemaal”, zeiden ze tegen elkaar. Ze wilden de Joden in nood zien, onderdrukt worden, ontmenselijkt. In plaats daarvan waren de Joden gelukkig, verheven, met bijna metafysische energie. Dit is een opstand, dachten ze, en ze konden het niet verdragen, dus schreeuwden ze tegen hen: “Stop, stop.” Maar de Joden wilden gewoon niet stoppen, ze bleven maar doorgaan, ze zongen luider en sneller. “Stop !” riepen ze. Maar de Joden hielden niet op. Uiteindelijk moesten ze op hen schieten totdat de Joden zich verspreidden.

Om te weten hoe het verhaal afloopt moet je zeker de video bekijken!

Video: The Jews That Danced in Nazi Hell


Bronnen:

♦ naar een artikel annex video “The incredible story of the Jews that danced in Nazi Hell” van 18 februari 2018 op de site van de Israel Video Network