Israël’s reactie op excuus van Abbas: ‘Abu Mazen is een waardeloze Holocaust ontkenner’

Minister van Defensie Avigdor Liberman (Yisrael Beytenu partij) weigerde vrijdag de verontschuldiging van president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas te aanvaarden voor zijn antisemitische toespraak. Abbas hield maandag zijn speech en verontschuldigde zich vrijdagmiddag nadat hij zwaar bekritiseerd werd door de VS.

In zijn toespraak beweerde Abbas ondermeer dat de Holocaust het resultaat was van het ‘sociale gedrag’ van de Joden, inclusief geldleningen en bankwezen en dat deze niet het resultaat was van antisemitisme.

“Abu Mazen [Abbas – red.] is een waardeloze holocaustontkenner, die een doctoraat schreef over de ontkenning van de Holocaust en vervolgens een boek publiceerde over ontkenning van de Holocaust,” zei minister Liberman. “Dat is het licht waarin we hem zouden moeten zien. Zijn verontschuldiging wordt niet geaccepteerd.”

Hoewel het Westen zelden of nooit reageert op Arabisch-talige uitspraken van Palestijnse leiders (waarschijnlijk begrijpt geen kat in het Westen Arabisch, of doen ze alsof ze het niet begrijpen of beschouwen het Arabisch als een minderwaardige taal), volgden deze keer wel reacties. Iemand zal vermoedelijk de uitspraken van Abbas naar het Engels hebben vertaald. Waarschijnlijk iemand van rivaal-in-de-terreur Hamas 😉

Zowel de Verenigde Naties, de VS, de EU en Duitsland reageerden “vermanend” op de uitspraken van die “kwajongen in Palestina” en zeiden dat “hij met zijn uitspraken het vredesproces in gevaar bracht.” De gerenommeerde Amerikaanse krant The New York Times eiste zelfs het ontslag van Abbas. Abbas zag de donderbui  al hangen bij zijn grootste geldschieters in het Westen en om de gulle westerse geldstroom naar  de bodemloze financiële put van de Palestijnse Autoriteit (aka PLO/PA) op gang te houden, moest Abbas wel reageren om de gemoederen (voor de veiligheid van zijn kassa) te bedaren.

Op vrijdag verontschuldigde Abbas zich voor zijn uitspraken van maandag en zei dat hij niet van plan was om iemand te beledigen, evenals wat zijn uitspraken over de Holocaust betreft die hij “de meest gruwelijke misdaad in de menselijke geschiedenis” noemde (hoewel hij blijft volhouden dat er “hooguit 1 miljoen Joden en waarschijnlijk minder zijn omgekomen” in de Holocaust).

In de excuus woorden van Abbas:

“Als mensen beledigd werden door mijn verklaring tegenover de [Palestijnse Nationale Raad], vooral mensen van het Joodse geloof, bied ik mijn excuses aan voor hen. Ik zou iedereen willen verzekeren dat het niet mijn bedoeling was om dit te doen en mijn volstrekte respect uit te drukken voor het Joodse geloof evenals voor andere monotheïstische geloven. Evenzo veroordelen wij het antisemitisme in al zijn vormen, en bevestigen wij ons engagement voor de tweestatenoplossing om naast elkaar in vrede en veiligheid te leven.”

Reactie van Madonna op antisemitisch gebazel van Abbas:
Up Yours!

 

 

2 gedachtes over “Israël’s reactie op excuus van Abbas: ‘Abu Mazen is een waardeloze Holocaust ontkenner’

Reacties zijn gesloten.