220 luchtbombardementen op Syrische Palestijnen; de wereld geeuwt verveeld

Terwijl straks weer alle ogen van de wereld gericht zijn op de wekelijkse demonstraties georganiseerd door Hamas en andere Palestijnse facties langs de grens tussen de Gazastrook en Israël, als onderdeel van de zogenaamde ‘Grote Mars van de Terugkeer’, wordt een Palestijns vluchtelingenkamp bij Damascus geconfronteerd met een grootschalige agressieve en etnische zuivering door het Syrische leger en zijn bondgenoten.

Plaatje hierboven: Rookpluimen stijgen op uit het vluchtelingenkamp Yarmouk in Damascus, terwijl het Syrische leger het kamp bombardeert op 20 april 2018 [beeldbron: screenshot/G.I.]

‘No Jews, no News’
De oorlogsmisdaden tegen de Palestijnen in het kamp Yarmouk hebben tot nu toe niet geleid tot een greintje verontwaardiging, laat staan ​​uit de verontrusting die de internationale gemeenschap opriep over de gebeurtenissen van de afgelopen vier weken langsheen de grens tussen de Gazastrook en Israël. De internationale gemeenschap lijkt een onderscheid te maken tussen een Palestijn die wordt neergeschoten door een Israëlische soldaat en een Palestijn die wordt neergeschoten door een Syrische soldaat.

In het eerste geval hebben Hamas en verschillende Palestijnse groepen de Palestijnen aangemoedigd om naar de grens met Israël te marcheren, waarbij sommigen zelfs proberen het veiligheidshekken te vernietigen en stenen en benzinebommen naar Israëlische troepen te gooien. De organisatoren van de Gaza-demonstraties zeggen dat hun echte doel is “het recht op terugkeer te bereiken en terug te keren naar heel Palestina”.

Tientallen lokale en buitenlandse journalisten hebben grote belangstelling getoond voor de ‘Mars van de Terugkeer’. Reporters uit verschillende delen van de wereld zijn samengekomen in de Gazastrook en de grens met Israël om verslag te doen van de wekelijkse demonstraties en botsingen tussen Palestijnen en Israëlische soldaten .

Hoeveel journalisten zijn echter naar Syrië gereisd om de situatie van de Palestijnen in dat land te verslaan? Een klein handvol, misschien? Waarom? Omdat de Palestijnen die verminkt en vermoord worden in Syrië de slachtoffers zijn van een Arabisch leger – en verder niets te maken heeft met Israël.

door Khaled Abu Toameh

Palestijnen in Syrië: ‘Who cares? Nobody’
In het lot van de Palestijnse ‘vluchtelingen’ in Syrië is blijkbaar niemand geïnteresseerd. Zolang er geen Jood of een Israëliër in betrokken is, interesseert het niemand wat. De klassieke disproportionele aandacht voor de Palestijnen in Gaza en in Judea & Samaria dient enkel om Israël te beschadigen. Echter in werkelijkheid kan het lot van de Palestijnen niemand wat schelen.

De wereld maakt zich druk om 46 gedode Palestijnen tijdens de ‘Terugkeer Mars’ -campagne van Hamas tegen Israël. Maar niemand ligt wakker van het feit dat er meer dan 5000 Syrische Palestijnen werden gedood, vermist of gevangen. 46 doden is erg, maar ZWIJGEN over 5.073 doden is gewoon MISDADIG. Waarom is het ene wel nieuws en het andere niet? Het antwoord is simpel: No Jews no News!


Bronnen:

♦ naar een artikel van Khaled Abu Toameh “220 Airstrikes on Palestinians; World Yawns” van 26 april 2018 op de site van The Gatestone Institute

Gerelateerd op deze blog:

♦ “Syrië bombardeert Palestijns vluchtelingenkamp om ISIS uit te roeien” van 30 april 2018 [lezen]

♦ “No Jews no News: Syrië doodt 20 Palestijnen in Yarmoek ‘vluchtelingenkamp’” van 25 april 2018 [lezen]