Terroristen gesnapt die honderdduizenden euro’s naar Hamas vervoerden

De info werd vrijgegeven voor publicatie dat als deel van de activiteit van de Israëlische Inlichtingendienst Shabak (aka Shin Bet) in samenwerking met de Israëlische Politie en de IDF, Hamas-terroristen uit Ramallah werden gearresteerd die betrokken waren bij het ontvangen van honderdduizenden euro’s die, verborgen in Judea en Samaria, bestemd waren voor de acties van de terreurgroep Hamas.

In maart werd een aanhanger van Hamas Omar Kiswani, een 24-jarige inwoner van Beit Iksa en voorzitter van de studentenraad Kateleh Islamiya die gelieerd is met Hamas, gearresteerd voor ondervraging door de Shin Bet veiligheidsdienst als deel van de undercover operatie van de Grenspolitie die werd uitgevoerd aan de campus van de ‘Palestijnse’ Birzeit Universiteit nabij Ramallah, Samaria.

Volgens het onderzoek van Shabak, kwam studentenleider Omar Kiswani in contact met de Hamasactivist Yassin Rabi’a, die eerder in Israël een gevangenisstraf uitzat maar in 2011 vervroegd op vrije voeten kwam als deel van het Gilad Shalit Akkoord, waarbij toen 1 Israëlische soldaat werd ingeruild voor 1027 Palestijnse terroristen en massamoordenaars.

Waarna met Hamas-activisten in Turkije werden gecontacteerd met het verzoek geld te storten om de actviteiten van Hamas aan de Birzeit Universiteit te sponsoren. Rabi’a zond later ongeveer 150.000 euro die hij verborgen hield in een aantal schuilplaatsen in Judea en Samaria. Kiswani zou het geld later ophalen samen met zijn vriend, de 20-jarige Yahya Alawi, nog een Hamas-activist.

“Dit is een andere uiting van de inspanningen van het hoofdkwartier van Hamas in Turkije en Gaza om operaties in het gebied van Judea en Samaria te versnellen door fondsen te infiltreren en ze op te vangen in schuilplaatsen in Judea en Samaria voor hun infrastructuren ter plaatse”, aldus de woordvoerder van het ministerie van Defensie.

Hij voegde eraan toe: “De resultaten van het onderzoek wijzen op een grote betrokkenheid van Hamas-medewerkers in Turkije en de Gazastrook, met de nadruk op pogingen om Hamas-operaties in Judea en Samaria te promoten.”

In de loop van 2017 werd een Hamas-terreurinfrastructuur onthuld uit Gaza, die studenten van de Birzeit Universiteit rekruteerde om zelfmoordaanslagen uit te voeren.

Hamasleider Ismail Haniyeh bedankte gisteren België & Nederland en de overige landen van de Europese Unie voor hun gulle financiële hulp aan de Palestijnse terreur tegen Israël. “Laat het geld maar komen, ik heb plaats zat. Hoe meer, hoe beter!” lachtte Haniyeh naar de westerse verzamelde pers.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Mordechai Sones “Terrorists transfer hundreds of thousands of euros to Hamas” van 3 mei 2018 op de site van Arutz Sheva