Gazanen weten dat Abbas’ PA – en niét Israël – verantwoordelijk is voor humanitaire crisis

De Palestijnse terreurgroep, het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), een marxistisch-leninistische terreurgroep die na Hamas en (Palestijnse) Islamitische Jihad (PIJ) de 3de belangrijkste formatie is in de Strook, heeft zonet een perscommuniqué uitgegeven waarin het de Palestijnse Autoriteit van Mahmoud Abbas – en niét Israël ! – beschuldigt voor de humanitaire crisis in de Gaza.

In tegenstelling tot de sterk bevooroordeelde en partijdige westerse berichtgevers die automatisch de schuld leggen bij Israël voor al wat er misloopt in het Midden-Oosten, plaatst deze Arabische verklaring nauwkeurig de schuld voor de huidige miserie in de Gazastrook bij de werkelijke verantwoordelijke partij, met name de Palestijnse Autoriteit (PA), geleid door Abu Mazen, nom de guerre van Mahmoud Abbas.

“Het Palestijnse Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) waarschuwde donderdag dat aanhoudende strafmaatregelen tegen de Gazastrook een totale ineenstorting van de Gazastrook zouden kunnen veroorzaken.

Het Front benadrukte in een persverklaring dat voortzetting van de maatregelen tegen de Gazastrook en het falen van de PA en zijn regering om te reageren op de nationale en populaire rechtsmiddelen tegen het opleggen van meer strafmaatregelen, uitmondend in de chantageoefening door de Autoriteit tegen zijn werknemers in Gaza vanaf de datum van het salaris van de vorige maand tot gisteren, … Dit zou een totale ineenstorting van de sector kunnen veroorzaken, wat een vruchtbare omgeving zou zijn voor de implementatie van [Trump’s] deal van de eeuw.

Het Front was van mening dat de voortdurende manipulatie van de levens van onze kinderen en de vreugde met het lijden van ons volk door het opleggen van verdere strafmaatregelen, een misdaad is die indruist tegen de Palestijnse grondwet, tegen het internationaal en humanitair recht en de huidige situatie van verdeeldheid en schisma binnen de Palestijnse arena versterkt. 

Het Front riep de massa’s van onze bevolking, nationale en islamitische strijdkrachten, maatschappelijke organisaties, nationale en nationale figuren en alle sectoren van ons volk op zich te verenigen achter een progressief strijdprogramma dat vastberaden maatregelen neemt om deze maatregelen het hoofd te bieden en druk te zetten om deze onmiddellijk te stoppen.”

De PFLP is niet bepaald pro-Zionistisch, integendeel. Maar ze zien de situatie in Gaza en wie verantwoordelijk is en dat is niét de blokkade van Israël. De PA heeft de diensten aan de Gazastrook nu al meer dan een jaar stelselmatig gesnoeid en de westerse pers rapporteert er zelden over, omdat ze het haast normaal vinden dat Arabieren handelen met loutere minachting voor andere Arabische levens.

Gaza, 9 februari 2014. Gewapende leden van de Abu Ali Mustafa Brigades, het doodseskader van het marxistisch-leninistisch Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), herkenbaar aan hun rode hoofdbanden, petjes en vlaggen, dragen hun gesneuvelde militant Ibrahim Mohammad Saidi ten grave. [beeldbron: website van de PFLP]


Bronnen:

♦ naar een bericht van de Amerikaanse blogger EoZ “Gazans know that the PA – not Israel – is responsible for their problems” van 3 mei 2018 op de site van EoZ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.