Europese Unie veroordeelt Abbas NIET voor zijn antisemitische uitspraken

De Europese Unie veroordeelt de antisemitische opmerkingen van negationist Mahmoud Abbas niet. De EU verdoezelt ze en blijft deze notoire Palestijnse antisemiet in één adem prijzen als een vredestichter en een ‘gematigd’ Palestijnse leider.

Uit een communiqué van de European Union External Action:

“De toespraak die de Palestijnse president Mahmoud Abbas op 30 april hield, bevatte onaanvaardbare opmerkingen over de oorsprong van de Holocaust en de legitimiteit van Israël. Zulke retoriek zal alleen in de kaart spelen van degenen die geen tweestatenoplossing willen, zoals president Abbas herhaaldelijk heeft bepleit.”

Dit is geen veroordeling. Dit zegt alleen maar dat de uitspraken van Abbas ‘onaanvaardbaar’ zijn. En waarom zijn ze onaanvaardbaar? Niet omdat ze antisemitisch zijn. Niet omdat ze de geschiedenis ontkennen. Niet omdat ze Joden de schuld geven voor het veroorzaken van de Holocaust.

Nee, het grootste probleem met de toespraak van Abbas is dat het de Israëlische rechterzijde wordt toegestaan om Abbas erop te wijzen dat hij een antisemiet is die het niet verdient om te worden beloond met een staat!

De enige directe karakterisering van het personage van Abbas in deze verklaring is dat hij “herhaaldelijk gepleit” heeft voor een tweestatenoplossing, wat betekent dat een man die voortdurend Joden hatende complottheorieën spuit beter is dan die slechteriken die wijzen op zijn antisemitisme.

De EU probeert dan vervolgens het probleem te verdoezelen door te stellen dat antisemitisme slecht is:

“De Holocaust en de Tweede Wereldoorlog hebben de moderne geschiedenis van Europa gedefinieerd als geen enkele andere gebeurtenis. Holocausteducatie blijft van cruciaal belang voor het opbouwen van veerkracht tegen alle vormen van haat in onze samenlevingen. Antisemitisme is niet alleen een bedreiging voor de Joden, maar een fundamentele bedreiging voor onze open en liberale samenlevingen. De Europese Unie blijft zich inzetten voor de bestrijding van elke vorm van antisemitisme en elke poging om de holocaust te vergoelijken, te rechtvaardigen of grof te bagatelliseren.”

Er is geen bewoording die de tweede alinea verbindt met wat Abbas zei. Het impliceert dat Abbas de Holocaust misschien heeft gebagatelliseerd of vergoelijkt, maar de bewering is zo algemeen opgesteld dat ze op elk moment naar om het even wie kan verwijzen. Deze EU-verklaring zegt niets negatiefs over Abbas, en het zegt één ‘positief’ iets over hem – dat hij een tweestatenoplossing ondersteunt (op weg naar het vernietigen van de Joodse staat via ‘terugkeer’).

De EU-verklaring doet ook geen beroep op Abbas om zijn beweringen terug te nemen of zich te verontschuldigen voor zijn uitspraken. Hij “deed iets dat vaag ongelukkig is” en het moet “zo snel mogelijk worden vergeten” vooraleer die slechte rechtse Joden er een grote zaak van willen maken.

Ondanks hoe belangrijk dat Holocaust-voorlichting en de strijd tegen antisemitisme zijn beweert althans de EU, bewijst deze bewering dat het weinig van de Holocaust heeft geleerd – dat haat luid en specifiek moet worden veroordeeld en dat de mensen die dergelijke haat koesteren ter verantwoording moeten worden geroepen.

door EoZ

Een reactie van premier Benjamin Netayahu: “Abu Mazen reciteert nogmaals de meest verachtelijke antisemitische slogans. Abbas was een Holocaustontkenner en is een Holocaustontkenner gebleven.”

Toespraak van Abbas: “Jodenwoeker veroorzaakte antisemitisme”


Bronnen:

♦ naar een artikel van de Amerikaanse blogger EoZ “EU doesn’t condemn Abbas’ antisemitic remarks – it downplays them, and praises him as a peacemaker” van 2 mei 2018 op de site van EoZ

♦ naar een artikel van Tovah Lazaroff “Netanyahu: Abbas was a Holocaust denier, has remained a Holocaust denier” van 2 mei 2018 op de site van The Jerusalem Post

5 gedachtes over “Europese Unie veroordeelt Abbas NIET voor zijn antisemitische uitspraken

 1. in een waarachtige beschaving zou deze meneer, die zich voordoet als ‘democratisch gekozen president ‘ allang zijn afgevoerd naar een rustige plek en misschien een nette oude dag krijgen !! heden (jaren 30) mag hij – met europees applaus- blijven vuilspuiten !! WIKI eens “ashkenaz” of “khazar ” algerijn !!

  Like

 2. IK HEB ER ZELF OOK EEN STUK AAN GEWIJD:

  https://martienpennings.wordpress.com/2018/05/03/monster-mogherini-bewijst-opnieuw-de-anti-demokratische-eu-haat-israel-en-is-dol-op-de-nazislam/

  EN CREDITS AAN “BRABOSH” GEGEVEN

  “NB: Ik werd voor bovenstaand artikel geïnspireerd door een stuk van ‘Brabosh’ op ‘Vlaamse Vrienden van Israël’, die elke dag weer minimaal twee stukken weet te produceren ter verdediging van Israël en waarop iedereen geabonneerd zou moeten zijn.”

  Geliked door 1 persoon

 3. Een vos verliest zijn haren maar niet zijn streken.
  Een slang verliest zijn huid maar blijft een slang.
  Abbas, de Jodenhatende terrorist blijft de Jodenhatende terrorist.
  Antisemitisch Europa blijft het Antisemitische Europa.

  Het nieuws is dat Joden Israel hebben en dat Israel zich aanpast aan zijn ‘vredelievende vrienden’.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.