Ca. 4000 m² Israëlisch akkerland vernield in Gazaanse aanslag met brandbomvliegers

Gewassen werden verbrand en ongeveer 800 dunam (ca. 4050 m²) landbouwgrond werd woensdag vernietigd in een nieuwe eco-terreuraanslag door Gazaanse Palestijnse relschoppers, die brandbomvliegers over het veiligheidshekken op de grens van Gaza het grondgebied van Israël werden binnen gestuurd.

Plaatje hierboven: Vrijdag, 20 april 2018. Tijdens de Terugkeer Mars trachtten Palestijnen met brandbommen vastgemaakt aan vliegers – en mét swastika, symbool van de nazi’s en van de Palestijnen – brand te stichten in de graanvelden van de aangrenzende Israëlische gemeenschappen en af en toe met succes  [beeldbron]

Een veld van Moshavei HaNegev – een landbouwcoöperatie die eigendom is van de omliggende steden in de regio Gaza-gordel – ging in vlammen op. Gad Yarkoni, het hoofd van de Regionale Raad van Eshkol riep de regering op om een ​​oplossing voor de terreur te vinden en om de lokale boeren te vergoeden voor reeds geleden verliezen.

“’De kwestie van de vliegerbommen heeft ons de afgelopen dagen erg in beslag genomen en vereist een oplossing,” zei hij. “Er is schade aan de tarwe- en gerstvelden. Beveiligingspersoneel en boeren in de nederzettingen maakten overuren om de branden te doven en om ze niet te laten verspreiden en meer schade aan te richten,” zei Yarkoni.

“Het zal ons niet breken en we zullen doorgaan met het bewerken van onze landen tot de laatste meter,” voegde Yarkoni eraan toe. Maar hij zei dat de lokale boeren “verwachten dat de staat ons schadeloos stelt voor de schade. Onze velden vormen het levensonderhoud en het kloppend hart van de regionale raad van Eshkol.”

Israëlische brandweerlui trachten brandende velden te blussen

In de Regionale Raad van Merhavim zei directeur Shai Hajaj: ‘We moeten de Palestijnse mensenrechtenorganisaties eraan herinneren dat ontsteken van velden geweld is – geweld dat al enorme financiële schade heeft aangericht en levens in gevaar brengt. Het ontsteken van velden met behulp van vliegerbommen is een dagelijkse gebeurtenis geworden en is niet langer beperkt tot de ‘Mars van de Terugkeer’-verstoringen op vrijdag”, voegde hij eraan toe. “We eisen dat de IDF een einde maakt aan dit geweld.”

Minister van Financiën Moshe Kahlon en de directeur van de belastingdienst, Eran Yaakov,hebben intussen op dinsdag j.l. besloten om boeren uit de Gaza-gordel te erkennen die te maken hebben met het recente vliegerterrorisme als slachtoffers van vijandige daden.

Tot op heden hebben deze ‘vliegbommenvliegers’ voor verschillende miljoenen sjekels schade aangericht en de regering heeft besloten dat er geen beperking zal zijn voor de hoeveelheid compensatie die aan de boeren moet worden overgemaakt in overeenstemming met de schade aan velden in het zuiden van Israël.

Hadashot TV meldde dat vier boeren al een verzoek om compensatie hadden ingediend voor een bedrag van een half miljoen sjekels, en een van hen heeft al zijn compensatiefondsen ontvangen. Het ministerie van Financiën en de Belastingdienst hebben beloofd dat zodra de claims voor compensatie door de boeren worden ingediend, de bestanden binnen enkele weken zullen worden verwerkt.

Israëlische akkers in brand gestoken door “vreedzame” Palestijnse Gazanen


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “200 Acres of Israeli Farmland Burnt in Gaza’s Eco-Terror Kite Attack (video)” van 2 mei 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Reut Hadar “Israel to compensate victims of ‘kite terrorism’” van 2 mei 2018 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Ca. 4000 m² Israëlisch akkerland vernield in Gazaanse aanslag met brandbomvliegers

  1. 1 Doenam is 1.000 m2
    dus 800 Doenam is 80 Hectare grond!

    En met die inboorlingen als buren moeten we leven, mensen rechtstreeks uit de
    jungle…

    Like

Reacties zijn gesloten.