Mahmoud Abbas: ‘Joods gedrag en niet antisemitisme is echte oorzaak van Holocaust’

In luidruchtige toespraak gaf president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit op maandag 30 april een ‘geschiedenisles’ waarin hij trachtte de Joodse connectie met Israël te ontkennen en de Zionisten beschuldigde van samenwerking met Hitler. Abbas zei dat de Holocaust niet werd veroorzaakt door antisemitisme, maar door het ‘sociale gedrag’ van de Joden, inclusief geldleningen.

Plaatje hierboven: Ramallah, 30 april 2018. Mahmoud Abbas, president van de Palestijnse Autoriteit, met beide handen wild gebarend tijdens zijn ‘geschiedenisles’ tegenover de samenkomst van de Palestijnse Nationale Raad [beeldbron: AFP/Abbas Momani]

In een lange en doorwrochte toespraak in Ramallah tijdens een zeldzame zitting van de Palestijnse Nationale Raad, herhaalde Abbas een aantal klassieke antisemitische samenzweringstheorieën tijdens wat hij een ‘geschiedenisles’ noemde, toen hij probeerde de 3000 jaar oude Joodse connectie met het Land van Israël als pertinent onjuist te bewijzen.

Abbas zei dat zijn narratief werd ondersteund door drie punten gemaakt door Joodse schrijvers en historici, waarbij de eerste als antisemitisch beschouwde theorie dat Asjkenazische Joden niet de afstammelingen zijn van de oude Israëlieten. Verwijzend naar het boek van Arthur Kessler ‘The Thirteenth Tribe’, waarin wordt beweerd dat Ashkenazi-joden afstammen van de Khazaren, zei Abbas dat Europese Joden daarom ‘geen historische banden’ hadden met het Land van Israël.

Hij ging verder met te beweren dat de Holocaust niet het resultaat was van antisemitisme, maar veeleer van “het sociale gedrag van de Joden, het vragen van rente bij het uitlenen van geld en andere financiële zaken”. Abbas beweerde ook dat Israël vanaf het begin een Europees project was, zeggende dat leiders zoals de Lord Arthur Balfour van het Verenigd Koninkrijk de immigratie van Joden naar hun landen beperkten terwijl ze tegelijkertijd de immigratie van Joden naar het Land van Israël bevorderden.

De Balfour Verklaring van 1917 onderschreef het idee van een Joodse staat in het land Israël. “Degenen die een Joodse staat zochten, waren geen Joden”, zei hij, en herhaalde een claim die hij in januari deed toen hij zei dat de staat Israël werd gevormd als “een koloniaal project dat niets met het Jodendom te maken heeft” om de Europese belangen veilig te stellen. . In die toespraak van januari zei hij dat Europese Joden tijdens de Holocaust ervoor kozen om ‘moord en slachting’ te ondergaan boven emigratie naar Palestina, dat in handen was van de Britten.

Echter, op maandag beweerde Abbas dat Adolf Hitler, wiens nazi-regime verantwoordelijk was voor de moord op 6.000.000 Joden in de Holocaust, de immigratie van Joden naar Israël faciliteerde door een deal te sluiten met de Anglo-Palestijnse Bank (tegenwoordig Bank Leumi) waaronder Joden die naar het Britse mandaat Palestina zijn verhuisd, al hun bezittingen daar via de bank konden overbrengen.

De Palestijnse leider heeft een lange geschiedenis van ontkenning van de Holocaust. Zijn proefschrift uit 1982 was getiteld ‘De andere kant: de geheime relatie tussen nazisme en Zionisme” en hij is in het verleden ervan beschuldigd de reikwijdte van de holocaust te ontkennen. Het proefschrift beweerde naar verluidt dat het cijfer van zes miljoen slachtoffers van de Holocaust enorm overdreven was en dat Zionistische leiders samenwerkten met de nazi’s.

Abbas maakte in zijn toespraak op maandag geen melding van de historische aanwezigheid van de Joden en de perioden van soevereiniteit in het heilige land. Israël is de enige plaats waar de Joden ooit soeverein zijn geweest of soevereiniteit zochten.


Bronnen:

♦ naar een door Brabosh ingekort artikelAbbas says Jews’ behavior, not anti-Semitism, caused the Holocaust” van 1 mei 2018 op de site van The Times of Israel

3 gedachtes over “Mahmoud Abbas: ‘Joods gedrag en niet antisemitisme is echte oorzaak van Holocaust’

  1. Het is duidelijk dat de Palestijnen geen opvolger hebben voor hun leider Abbas het oude regime zet gewoon door met haat te prediken tegen Israel en ook de jongeren gewoon aan te zetten om geweld te gebruiken tegen de bewoners van Israel !!

    Like

  2. Deze ‘gematigde’ loser, uh ‘president van palestina’ is een voorbeeld & vriend van koningen, presidenten & gedragsdragers uit Europa.

    Logische keus, want allen hebben dezelfde ideologie & Jodenhaat.

    Like

Reacties zijn gesloten.