Islamische Jihad vraagt Palestijnse organisaties om ​​vredesinitiatief van Abbas te dwarsbomen

Zelfs indien men ooit Hamas, de terreurgroep die sinds 2007 de Gaza controleert, zover kan krijgen om samen met Mahmoud Abbas aan de onderhandelingstafel te krijgen en een vredesakkoord te ondertekenen met Israël, is dat helemaal niét het einde van Palestijns terreur en geweld tegen de Joodse Staat. Dat is een utopie.

Naast Hamas zijn er nog een dozijn andere terreurgroepen in Gaza (én in Judea & Samaria) die heus niet van plan zijn om ooit en vrijwillig de strijdbijl tegen Israël te begraven, getuige het laatste statement van de (Palestijnse) Islamitische Jihad (PIJ) en zijn Al Quds Brigades (plaatje hierboven;beeldbron: Safa.ps).

Khader Habib, een vooraanstaand lid van de terreurorganisatie Islamitische Jihad, nà Hamas de tweede belangrijkste groep in Gaza, verwierp dinsdag het initiatief van Mahmoud Abbas, de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit (PA), om een ​​internationale conferentie bijeen te roepen, bijgewoond door Israël, om het conflict tussen de partijen te beslechten.

Abbas presenteerde het initiatief tijdens de bijeenkomst van de Palestijnse Nationale Raad in Ramallah. Abbas “dringt aan op voortzetting van het pad van het diplomatieke proces en het tot een goed einde te brengen zonder te mislukken,” zei Habib in een interview met de Hamas-website Al-Risala.

Hij voegde eraan toe dat de PA-voorzitter “ernaar streeft de tweestatenoplossing te doen herleven op een manier die Israël in staat stelt om feiten aan de grond te leggen ten koste van het Palestijnse volk”, benadrukkend dat nationale eenheid de enige manier is om met het diplomatiek proces om te gaan.

Habib beschuldigde Abbas ervan “bewust opzettelijk extra strafmaatregelen te nemen tegen Gaza om aldus de volledige controle over dit gebied te krijgen, vergelijkbaar met door de PA toegewezen gebieden in Judea en Samaria, waar de PA-regering samen met Israël de veiligheid coördineert.”

“Gaza heeft diegenen nodig die het beschermen tegen de misdaden die ertegen begaan worden,” zei Habib, eraan toevoegend dat “de man (Abbas) zijn vijandigheid tegenover Gaza duidelijk, openlijk en volledig uitdrukt.”

Abbas’s Fatah-factie en Gaza’s terroristische Hamasleiders leven sinds 2007 op gespannen voet met elkaar, toen Hamas Gaza van Fatah in een bloedige coup overnam. De partijen ondertekenden in oktober een verzoeningsovereenkomst, in het kader waarvan Hamas op 1 december de macht in Gaza moest overdragen. Die deadline werd aanvankelijk teruggebracht met 10 dagen en leek vervolgens volledig te zijn geannuleerd nadat naar verluidt ‘obstakels’ waren gerezen.