Israëlische gezant in VN: ‘Iran heeft 80.000 sjiitische strijders geronseld in Syrië’

De ambassadeur van Israël aan de Verenigde Naties heeft donderdag tegen de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties dat Iran ten minste 80.000 sjiitische strijders heeft aangeworven, die zij trainen op een militaire basis op iets meer dan 8 km van Damascus.

De Israëlische ambassadeur bij de U.N. Danny Danon hield een kaart omhoog terwijl hij de Veiligheidsraad vertelde dat Iran de trainingsbasis had opgezet (plaatje hierboven).

“Wat je hier kunt zien, is Irans centrale inductie- en wervingscentrum in Syrië. Er zijn meer dan 80.000 sjia-militanten in Syrië onder Iraans bestuur. Het is op deze basis, iets meer dan 8 kilometer van Damascus, waar ze getraind worden om terreurdaden in Syrië en in de regio uit te voeren,” zei Danon.

In februari toonden satellietbeelden aan dat Iran ook een nieuwe permanente militaire basis bouwt in Jabal ash Sharqi, een bergachtig gebied 14 kilometeer ten noordwesten van Damascus. De basis wordt verondersteld te worden geëxploiteerd door de Iraanse Quds Strijdmacht, de elite divisie van de Revolutionaire Garde, die verantwoordelijk is voor operaties in het buitenland.

Een week eerder publiceerde The New York Times een uitgebreid rapport waarin een aantal permanente basissen werden beschreven die de islamitische republiek heeft gebouwd in het door oorlog verscheurde land.


Bronnen:

♦ naar een berichtIran has recruited 80,000 Shiite fighters in Syria, says Israeli envoy” van 27 april 2018 op de site van Israel Hayom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.