Amnesty International eist wapenembargo tegen Israël omwille van Gaza-rellen

Israëlbashers, boycot-Israëlorganisaties en Jodenhaters beleven weer drukke tijden sinds de Hamas-campagne “Grote Mars van de Terugkeer” op 30 maart 2018 van start is gegaan.

Gepaard met veel geweld, provocaties, brandstichtingen, pogingen om het veiligheidshekken op te blazen en of doorbreken en meer van dattum, resulteerden vijf opeenvolgende vrijdagen van rellen in honderden gewonden en meer dan 40 doden.

In de beste traditie van de onsterfelijke kop ‘Het Begon Allemaal Toen Israël Terugsloeg‘, riep Amnesty International vrijdag op tot een wapenboycot tegen Israël, dat “een moorddadige aanval uitvoert tegen protesterende Palestijnen, waarbij zijn strijdkrachten demonstranten vermoorden en verminken die geen onmiddellijke bedreiging vormen voor hen.”

“In de afgelopen 11 jaar hebben burgers in de Gazastrook geleden onder de verwoestende gevolgen van Israëls illegale blokkade naast drie oorlogen”, legde Amnesty Int. uit, waarin het een wereld beschreef die verdeeld is in onschuldige Arabieren en moorddadige Israëli’s. “Als gevolg hiervan is de economie van Gaza sterk afgenomen, waardoor de bevolking bijna volledig afhankelijk is van internationale hulp,” verklaarde A.I.

Niet opmerken dat Israël zich sinds 2005 uit de Gazastrook heeft teruggetrokken en dat de reden dat Israël goederen controleert die Gaza binnengaan, te maken heeft met het gebruik van deze goederen door de Hamas-terreurgroep om terreinstunnels te graven, explosieven te produceren en raketten te maken – waarvan duizenden werden afgevuurd naar Israëlische burgers tijdens drie opeenvolgende conflicten en in mindere mate de periodes daar tussenin.

Negerend de rol van Hamas in de verarming van de mensen van de Strook, wijst Amnesty International erop dat “Gaza thans een van de hoogste werkloosheidscijfers heeft ter wereld met 44%”, en dat “vier jaar na het conflict in 2014, ongeveer 22.000 mensen ontworteld zijn gebleven.”

Met dezelfde benadering van ‘realiteit en eerlijkheid’, beschuldigt Amnesty International de IDF van zijn inspanningen om de civiele gemeenschappen langs de Gazastrook te beschermen tegen vijf opeenvolgende massale oproeren, waaronder brandende banden, vuurbommen, stenen gooien, munitie afvuren op IDF-soldaten, drones laten vliegen boven soldatenhoofden en vliegers met explosieven over het veiligheidshekken te geleiden om brand te stichten  in de Israëlische akkers nabij de grens met Gaza.

“De organisatoren van de ‘Grote Mars van de Terugkeer’ hebben herhaaldelijk verklaard dat de protesten bedoeld zijn als vreedzaam, en ze hebben grotendeels sit-ins, concerten, sportgames, toespraken en andere vreedzame activiteiten met zich meegebracht”, beweert A.I., waarschijnlijk omdat iemand heeft zijn internet uitgeschakeld en ze die uren aan video’s niet kunnen zien die hordes Arabieren het hekken zien  bestormen, de explosieven die ze gooien, het beschadigen en afbreken van het veiliheidshekken enz.

Amnesty International citeert het aantal gedode Arabieren – 35 in vijf dagen van zes gelijktijdige massale rellen elk – dat is 35 doden in 30 gewelddadige rellen; evenals 5.500 gewonden, de meesten door het inhaleren van traangas en andere apparatuur voor het verspreiden van mensenmassa’s. A.I. “vergat” echter wel te vermelden dat meer dan de helft van de doden gekende terroristen waren van de Al-Qassam Brigades (Hamas) en de Al-Quds Brigades (PIJ) en andere met Hamas gelieerde Gazaanse terreurgroepen.

“De tijd van symbolische verklaringen van veroordeling is nu voorbij”, verklaarde A.I. “De internationale gemeenschap moet concreet handelen en de levering van wapens en militaire uitrusting aan Israël stopzetten. Als dit niet gebeurt, blijven ernstige mensenrechtenschendingen jegens duizenden mannen, vrouwen en kinderen die gevolgen hebben voor het leven onder de Israëlische wrede blokkade van Gaza, worden aangewakkerd. Deze mensen protesteren alleen maar tegen hun ondraaglijke omstandigheden en eisen het recht om terug te keren naar hun huizen en steden in wat nu Israël is.”

Nergens vermeldt A.I. dat al deze ‘nachtmerries’ kunnen verdwijnen, indien Hamas een verandering in hun officiële beleid had aangekondigd van het proberen de Joodse staat te vernietigen en hun overeenkomst om hun onvermoeibare pogingen om de burgerbevolking van Israël te terroriseren te staken. Zoals Israëlische politici aan beide kanten van het gangpad ontelbare keren hebben verklaard, heeft Israël geen belang bij het bezetten van Gaza, en wanneer de regering van Gaza begint te investeren in zijn eigen welvaart, zou Israël als eerste die investeringen evenaren.

Dit is het probleem met een wapenembargo tegen Israël: tegenwoordig verkoopt Israël voor miljarden dollars aan militaire uitrusting aan de hele wereld. De enige belangrijke buitenlandse wapenleverancier is de Verenigde Staten, die beide zich inzetten voor een 10-jarige deal ter waarde van $ 38 miljard aan militaire hulp, en samen met Israël aan de ontwikkeling van raketverdedigingsschilden werken. Dat gaat niet weg, hoe lang en hoe hard A.I. ook haar leugens, misleiding en verdraaiingen mag uitschreeuwen tegen de wereld.

Dus de resterende vraag is: zouden de weinige West-Europese wapenproducerende landen die wapens verkopen aan Israël kunnen worden overgehaald om naar buiten te treden en op de een of andere wijze die Hamas-relschoppers van elke vrijdag sterker en machtiger te maken?


Bronnen:

♦ naar een artikelAmnesty International Calling for Arms embargo on Israel over Gaza Riots” van 28 april 2018 op de site van van JNi-Media – The Jewish Press

4 gedachtes over “Amnesty International eist wapenembargo tegen Israël omwille van Gaza-rellen

 1. Door vierkant achter de “demonstraties” van Hamas te staan en Israel oproept zich te laten molesteren door de “ongevaarlijken” die eigenlijk Hamas strijders zonder uniform zijn, schaart Amnesty International zich bij de groet terroristen die, en Israel wil elimineren, en Joden wil vervolgen tot de dood erop volgt. Het Hadvest van Hamas is duidelijker. De overtrokken ideologie van “underdog” beschermers waarvoor nu desnoods slachtoffers moeten vallen, ontmaskert AI als een moorddadige “mensenrechten groep”.

  Like

 2. Hamas wil juist als Iran de vernietiging van Israel, en de organisatie met een christelijk tintje zoals Amnesty internationaal heeft hetzelfde soort van antisemitisme !

  Liked by 1 persoon

 3. de IDF doet precies datgene waarvoor een nationaal leger voor is opgericht !!het beschermen van zijn burgerbevolking en verdediging van zijn grenzen !!

  Hamas daarentegen lapt de conventie van Geneve volledig aan de pantoffel !
  combattanten die in burgerkleding rondlopen; burgervoertuigen voor militair transport gebruiken en ambulances als command-taxis inzetten!!

  het wordt misschien drukjes met Pally’s aan het internationaal strafhof !!komen de anti-semieten van AI dan ook getuigen ??

  Like

 4. Jammer genoeg betreft het niet alleen AI. Veel organisaties met een maatschappelijk doel blijken eenzijdig, corrupt, ondoelmatig, inefficiënt, bevooroordeeld en de leiding blijkt ook nog eens stelselmatig het niet zo nauw te nemen met normen, waarden en hun voordeeltjes als leiders te benutten ten koste van de organisatie.
  Steeds vaker komt dit in het nieuws en nog steeds blijven mensen maar geven. Feit is dat je vaak niet goed geïnformeerd bent en geneigd bent om het op te nemen voor de zwakkere. Niet iedereen is zo goed geïnformeerd als lezers of weten zoveel van de achtergrond en velen hebben ook niet het geduld om zich ergens in te verdiepen, dus ook niet in de problematiek in het Midden-Oosten.
  Daarnaast denk ik dat de situatie in het Midden-Oosten de laatste jaren totaal veranderd is en dat de meeste Nederlanders dat niet inzien, omdat zij waarschijnlijk vooral de Nederlandse zenders volgen. Ik ken praktisch geen Nederlanders met echt inzicht in wat er speelt.

  Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.