Israël in de rouw na dood van tien jongeren die werden verrast door noodweer

Een groep van 25 tieners van een militaire academie die op trainingsmars waren in de Arava-woestijn in het zuiden van Israël hebben, door een waarschuwing voor naderend stormweer te negeren, hun foute inschatting met de dood bekocht.

De groep jongeren bevonden zich in een wadi, de Nahal Tsafit aan de zuidzijde Dode Zee, toen ze werden weggevaagd door een enorme golf, die werd veroorzaakt door de overstroming na een ongewoon hevige regenval in het gebied.

Zodra het alarm weerklonk, snelden alle hulpdiensten Magen David Adom en Zaka, politiepersoneel en zelfs een reddingseenheid per helikopter van de IDF naar het rampgebied en zochten naar overlevenden.

Negen van de jongeren die in kritieke toestand werden gered, hebben het helaas niet overleefd. Een vermiste tiener werd uiteindelijk op vrijdag dood teruggevonden.

Woensdag werden er ook twee tieners meegesleurd door het water. Een 16-jarige jongen kwam om in de Negevwoestijn en een 17-jarig Palestijnse meisje in de Judese woestijn ten oosten van Bethlehem.

 

 

 

Een gedachte over “Israël in de rouw na dood van tien jongeren die werden verrast door noodweer

  1. De regen is voor een land als Israel een zegen, maar dat tien jonge mensen het met de dood moeten bekopen, is een zeer triestige zaak er zal veel verdriet zijn in deze families , dus we blijven bidden voor Israel !

    Like

Reacties zijn gesloten.