Kijk hoe Palestijnen de heiligste plaats van het Judaïsme compleet verwaarlozen

Een afbeelding van de binnenkant van de Rotskoepel, gebouwd op de Tempelberg in Jeruzalem, waar de oude Joodse Tempels werden gebouwd, onthult het (gebrek aan) respect dat de Palestijnen hebben voor een plaats waarvan de grond de heiligste plek op aarde is voor het Joodse volk waar zowel de Eerste Tempel (Salomon’s Tempel) en de Tweede Tempel hebben gestaan die in 70 na Chr. werd vernietigd door de Romeinse bezetter.

Het heilige islamitische schrijn (géén moskee) de Rotskoepel (arab. Masjid Qubbat As-Sakhrah) op de Tempelberg in Jeruzalem, werd op het einde van de 7de eeuw na Chr. gebouwd op de Moria Berg. Vanaf deze rotspunt zou de profeet Mohammed, zittend op de rug van het hemelse dier Buraq, zijn nachtreis naar de hemel zijn begonnen.

Naar aanleiding van het afsluiten van de Oslo Akkoorden van 1993/1994 waarin ook Jordanië een beslissende rol speelde, kreeg de Jordaanse Wakf (islamitische versie van bv. de kerkfabriek in de RKK) de volledige bevoegdheid over de Rotskoepel (alsook over de Al Aqsa Moskee) en kreeg het heiligdom zijn huidige uitzicht. De dakspanten werden vervangen door aluminium draagelementen en de koepel, die eerder in 1959–61 werd bekleed met bladgoud, werd in 1993-95 opnieuw verguld op kosten van de Jordaanse koning.

Palestijnen hebben decennialang het gebied van de Tempelberg met minachting behandeld. Vaak hebben ze een actieve wens getoond om elk bewijs te vernietigen dat het de site was waar voorheen de Joodse Tempels stonden in een poging om de Joodse claim op Jeruzalem, die ongeveer 3000 jaar oud is, in diskrediet te brengen.

Hieronder de bewuste foto van de binnenkant van de Rotskoepel die er compleet verwaarloosd bijligt, overal achtergelaten afval, etensresten,  plastiek drankbekertjes, toiletpapier enz. Zelfs de Joden van Israël vinden  dat de Rotskoepel beter verdient …

In september 2000 weigerde de islamitische Waqf toestemming te geven voor archeologisch toezicht door de Israel Antiquities Authority. Toen verwijderde het 13.000 ton puin van de Tempelberg en deponeerde het op een vuilnisbelt; dat puin omvatte archeologische overblijfselen uit de Eerste en Tweede Tempelperiode.

In 2012 meldde een rapport dat de Moslim Waqf de Joodse oudheden op de Tempelberg bleef vernietigen. Israëlische archeologen zullen later nog veel artefacten op die stortplaatsen trachten te recupereren (zie de website v/d Temple Mount Sifting Project. Voor meer details, zie hier op de site van de JCPA.

Zoals Dr. Gabriel Barkay, emeritus hoogleraar van de Bar-Ilan Universiteit en ontvanger van de Jerusalem Prize for Archeological Research 1996, verklaarde in oktober 2017:

“De ontkenning van de Tempel begon in de jaren negentig, hoewel de islamitische Wakf zelf in de jaren 20 en 30 boekjes publiceerde die werden gegeven aan bezoekers van de Tempelberg waarin zij zeiden dat het bestaan ​​van de Tempels boven elke twijfel verheven is. Het werd aanvaard en in de islamitische literatuur door de generaties heen is er een overvloed aan vermeldingen van Salomon’s Tempel en de Tempel van de Joden in Jeruzalem, dus het is heel vreemd dat ze het nu ontkennen.”

Op de Tempelberg bouwde koning Salomon in 987 v. Chr. de (Eerste) Tempel; die het Heilige der Heiligen bevatte, waaronder de Ark des Verbond, waarin de stenen tafels met de Tien Geboden en de Thora rollen waren opgeborgen. Joden moesten driemaal per jaar een bedevaart naar Jeruzalem maken.

De Salomon’s Tempel werd vier eeuwen later in 586 v. Chr. verwoest door de Babyloniërs. Maar Joden die terugkeerden uit Babylonië herbouwden deze in 538 v. Chr. en voltooiden de Tweede Tempel in 515 voor Christus. De Tempel werd in 70 na Chr. door de Romeinen verwoest. Tot op de dag van vandaag keren ​​Joden zich in de richting van de Tempelberg telkens wanneer ze bidden.

Video: ‘De relieken van ons erfgoed redden’


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hank Berrien “Look How Palestinians Treat The Site Of Judaism’s Holiest Place” van 26 april 2018 op de site van The Daily Wire

♦ naar een artikel van Daniel K. Eisenbud “Disproving ‘Temple Mount Denial’ one bucket at a time” van 6 oktober 2017 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Mark Ami-El “The Destruction of the Temple Mount Antiquities” van 1 augustus 2002 op de site van The Jerusalem Center for Public Affairs (JCPA)

♦ naar een artikel van Nir Hasson en Ruth Schuster “Archaeologists Restore Second Temple Flooring From Waqf’s Trash” van 6 september 2016 op de site van Haaretz

website van The Temple Mount Sifting Project die tracht de gedumpte archeologische artefacten te recupereren en opnieuw samen te voegen in hun originele staat

Gerelateerd op deze blog:

♦ “Aardbeving van 1927: markante geschiedenis onthuld op het dak van de Al-Aqsa-moskee” van 13 feb. 2018 [lezen]

♦ “Over de islamisering van de Tempelberg en de fameuze bult op de ‘Armageddon Muur’” van 3 januari 2018 [lezen]

Een gedachte over “Kijk hoe Palestijnen de heiligste plaats van het Judaïsme compleet verwaarlozen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.