Israël: ‘Als Iran Tel Aviv bombardeert dan bombarderen wij Teheran’

De oorlogsretoriek tussen Iran en de ‘Zionistische Entiteit’, zoals de Iraniërs Israël minachtend plegen te noemen, is nog lang niet overgewaaid.

Maar zagen we dat ook niet gebeuren tussen Noord-Korea versus Trump’s Amerika en zijn proxie Zuid-Korea en kijk nu eens? Kim Jong-un steelt de show vandaag. Ze lijken plots vriendjes te willen worden en naar vrede te smachten. “De soep wordt nooit zo heet gegeten, als zij wordt opgediend,” luidt de uitleg voor die U-bocht.

Minister van Defensie Avigdor Liberman, uitte bijzonder dreigende taal tegeover het Iraanse regime via de Saoedische media in Londen, benadrukkend dat Israël de aanwezigheid van Iran in Syrië niet zal tolereren. De minister benadrukte dat Israël een Iraanse aanval op Israël niet zou tolereren en waarschuwde dat Israël niet zou aarzelen om Teheran op een gelijkaardige wijze te treffen.

In een interview met het in Londen gevestigde Saudische document Elaph gisterochtend donderdag, zei Liberman dat, terwijl Israël niet geïnteresseerd is in oorlog met wie dan ook, het een Iraanse aanwezigheid in Syrië “tot geen enkele prijs’ zal tolereren. “Dit zijn de laatste dagen van het Iraanse regime,” waarschuwde Liberman, benadrukkend dat “als Iran Tel Aviv aanvalt, Israël Teheran zal treffen en elke Iraanse militaire site zal vernietigen die Israël in Syrië bedreigt, ongeacht de prijs.”

De waarschuwing komt nadat de secretaris van de Opperste Nationale Veiliheidsraad van Iran, Ali Shamkhani, dinsdag heeft gezworen dat Teheran Israël zou straffen als reactie op de recente luchtaanval op de T-4-vliegbasis in Homs, Syrië, waarbij verschillende Iraanse soldaten en officieren werden gedood.

“De Islamitische Republiek betaalde een hoge prijs om regionale veiligheid te vestigen en om radicaal islamitisch terrorisme te bestrijden, en kan daarom niet werkeloos toekijken naar de alarmerende escalatie die de veiligheid ondermijnt die wordt uitgedrukt in de stappen van de Verenigde Staten, de Zionistische entiteit en sommige van hun bondgenoten,” zei Shamkhani.

“Het straffen van de Zionistische entiteit is onvermijdelijk, maar de vraag wanneer, waar en hoe te reageren op de agressor (Israël) zal worden bepaald door de Islamitische Republiek Iran,” verklaarde hij.

Een gedachte over “Israël: ‘Als Iran Tel Aviv bombardeert dan bombarderen wij Teheran’

Reacties zijn gesloten.