Waarom Profeet Mohammed Jeruzalem nergens in de Koran vermeldde +video

Dr. Mordechai Kedar van de Bar-Ilan Universiteit in Tel Aviv verdedigt in dit bijzonder pittig interview op Al Jazeera TV de historisch Joodse aanspraken op Jeruzalem, reeds meer dan 3000 jaar de hoofdstad van de Joden. Tegelijk ook verdedigt Kedar het recht om nederzettingen te bouwen in Judea en Samaria op de Westelijke Jordaanoever (aka de Westbank).

“Wij waren al hier toen jouw voorvaders wijn dronken, hun dochters levend begraafden en afgoden aanbeden.” Dit was maar één van de zovele uitspraken van Dr. Mordechai Kedar, politiek wetenschapper aan de Bar-Ilan Universiteit te Tel Aviv, die hiermee de vragen riposteerde van een journalist in een interview met Al Jazeera TV op 12 juni 2008. “Ze hadden niet verwacht dat ik de discussie op historisch gebied zou brengen en niét op religieus gebied,” vertelde Kedar aan de nieuwszender Israel National News.

Maar de discussie die hieronder in de video werd gehouden ging af en toe wel over religie, toen op een bepaald ogenblik de professor de interviewer toesnauwde dat Jeruzalem zelfs niet één keer wordt vernoemd in de Koran. “Of gaat u hier op Al Jazeera meteen de Koran herschrijven en Jeruzalem toevoegen aan de tekst?” Waaraan hij in vloeiend arabisch toevoegde: “Jeruzalem staat niet ter discussie,” en nog eens: “Jeruzalem behoort toe aan de Joden, ‘period!'”

“Dit was erg vervelend” voor de interviewer van Al Jazeera legde Kedar achteraf uit, “want vanuit het oogpunt van de islam, is de islam in de wereld gekomen om het Judaïsme en het Christendom te vervangen, niet om samen en/of naast hen te bestaan. En dan, opeens, keren de Joden terug uit ballingschap en starten opnieuw met de wederopbouw van hun land en G-d zou het hen dan verbieden om ook Jeruzalem terug te winnen?” Judaisme herwint op die wijze terug haar betekenis en de islam voelt zich geprovoceerd door dit, legde de Bar-Ilan professor uit.

“Het loutere bestaan van de staat Israël en het feit dat wij in Jeruzalem zijn is in hun ogen een soort van uitdaging die de legitimiteit van de islam in vraag stelt,” legde Kedar uit.  “Dit is geen pro-Israël discours op het gebied van public relations,” vertelde Dr Kedar aan Israël Nationaal Nieuws. “Dit is een strijd voor het behoud van het Arabische hart, strijd die Israël blijkbaar bij voorbaat verloren is omdat Israël het belangrijkste instrument dat daarvoor moet dienen, namelijk een onafhankelijke Israëlisch zionistische satelietzender in het Arabisch, heeft opgegeven.” “Veel Arabieren,” zei de professor, “zouden hun standpunten wijzigen indien een dergelijk kanaal beschikbaar zou zijn.”

Mordechai Kedar in al-Jazeera omtrent Jeruzalem & Islam

Een gedachte over “Waarom Profeet Mohammed Jeruzalem nergens in de Koran vermeldde +video

Reacties zijn gesloten.