Gaza Unplugged afl.150: Het wapenarsenaal van de Palestijnse Hamas en PIJ onthuld

Onze reguliere media maakt ons altijd wijs dat die vreedzame Palestijnen in de Gazastrook het met steentjes, slingers en kapatpulten  moeten opnemen tegen dat almachtige IDF leger van Israël. Palestijnen “vechten “zoals David tegen Goliath“, luidt het steevast. Maar is dat wel zo?

Ik herinner me nog tijdens de oorlog van 2008/2009 Operation Cast Lead hoe onze eigenste omroep VRT/Canvas het altijd had over “kleine zelfgemaakte ‘vuurpijlen’ die werden afgevuurd op driepikkels” aka lanceer instalaties “alsof je met pijltjes naar de roos mikt” dixit TV anker Martine Tanghe. Speelgoed voor kinderen dus. Die leugenaars van de VRT. BAH! Zum kotzen!

Maar het klopt inderdaad dat er ook driepikkel raketjes werden ingezet (plaatje hierboven) maar dat was verre van alles wat de Gazaanse milities in hun mars hadden vandaar deze extra 150ste aflevering van Gaza Unplugged over de verborgen weelde in Gaza. Vandaag niet over weelde maar wel waar het geld van Hamas zoal wordt aan uitgegeven, zeg maar gerust gestolen wordt uit de monden van haar hongerende bevolking

Hieronder een reeks foto’s van de “echte” bewapening van Hamas en de PIJ, beter gekend van hun moordbrigades aka de Al Quds Brigades en de Al Qassam Brigades, de rest van de bewapening van het dozijn andere terreurgroepen in Gaza even buiten beschouwing gelaten. Maar deze 2 brigades zijn wel de belangrijkste in Gaza. Zoals u zal merken valt de bewapening van al die door de VRT zogeheten islamitische ‘lone wolves‘ al bij al wel best mee.

Hieronder 25 plaatjes te beginnen met enkele gepantserde voertuigen, naar oorlogswapens, drones, zware machine geweren, granaatwerpers, mortieren, qassamraketten, lange afstandraketten enz. veelal gemaakt in China en Iran, de klassieke wapenleveranciers aan terreur proxies (tussenpersonen en -groepen) over de hele wereld.


Boven en onder: het klassieke wapen de Palestijnse terrorist (PIJ): Kalashnikov

Qassam Brigadisten in speciale camouflagepakken

Al Quds Brigades (PIJ) toont de Chinese 107 mm rocket launcher

Al Quds Brigades (PIJ) tonen hun RPG’s raketlanceerders

Al Qassam Brigades (Hamas) tonen hun met granaten geladen mortieren

Al Qassam Brigades (Hamas) tonen bazooka’s, een Chinese RPG-7 anti-tank granaatwerper en machinegeweren

Al Quds Brigadist (PIJ) met bazooka

Zware handwapens van Al Quds Brigadist (PIJ)

Qassam Brigadisten met een zogeheten verplaatsbaar ‘Stalinorgel’ om erg snel missiles af te vuren

Hamas beschikt tevens over drones (onbemande vliegtuigjes)

Zwaarbewapende Al Qassam Brigadisten van Hamas, hier met raketten

Zwaarbewapende Al Quds Brigadisten (PIJ) hier eveneens met raketten

Al Quds Brigadisten (PIJ) tonen enkele van hun klassieke Qassam raketten

Al Qassam Brigadisten (Hamas) tonen enkel van hun lange-afstandsraketten eveneens hieronder enkele van Iraanse lange-afstandsraketten voor Hamas

Iraanse raketten bestemd voor Hamas

Lange-afstandsraketten voor Hamas

And last but not least…. tunnels !!!

maar da’s voor een andere editie van Gaza Unplugged