Ik ben een Zionist in hart en nieren en ook een lawaaierige Zionist

Ik ben een Zionist in hart en nieren op elk niveau. Ik ben een Zionist omdat ik van mening ben dat het Joodse volk recht moet hebben op zelfbeschikking in hun thuisland.

Ik ben een diep overtuigde Zionist omdat ik weet dat geen andere godsdienst een band met het land heeft zoals alleen de Joden hebben. Alleen de Joden geloven dat God gaf hen een klein lap grond in erfenis gaf. De Joodse godsdienst is de enige religie die verschillende wetten heeft die alleen in het Joodse heilige land kunnen nageleefd worden. De Joden hebben het hele idee van “Heilig land” uitgevonden en bidden al duizenden jaren gericht naar Jeruzalem.

Ik ben een verbaasde Zionist omdat ik vol bewondering sta voor wat het Joodse volk heeft verwezenlijkt in slechts een paar decennia: om miljoenen immigranten te absorberen; om vijandige buren af te weren; aan het ontwikkelen van een bloeiende democratie; om wereldleider te zijn in wetenschap en technologie; en in pogingen om  een nieuw tijdperk van vrede te smeden, een natie te vergeven (Duitsland) die geprobeerd heeft om hen uit te roeien en de heiligste locatie (de Joodse Tempelberg) in handen gaf aan een vijandig volk dat de Joden zelfs het bezoeken van de site heeft verboden.

Ik ben een agressieve Zionist omdat ik de geschiedenis van de Joden in hun heilige land heb geïnternaliseerd. Ik heb gezien hoe de Arabische en islamitische wereld weigeren het bestaansrecht te erkennen van de Joodse staat en bij herhaling oorlog voerden tegen de staat.

Ik heb de opiniepeilingen gelezen waaruit blijkt dat de Palestijnen het meest antisemitische volk in de wereld zijn, die hebben gestemd voor de terreurgroep Hamas voor een meerderheid van het Parlement met het meest verachtelijke antisemitische charter dat ooit werd geschreven en die een Holocaust-ontkenner als president hebben gekozen die mensen betaalt om Israëlische Joden te vermoorden en vervolgens hun “prestaties” viert.

Ik ben een lawaaierige Zionist want ik zie hoeveel mensen de werkelijkheid negeren en vervormen. Hoe de Verenigde Naties resoluties goedkeuren die de 4000-jarige geschiedenis van de Joden in Israël negeren, hoe universiteiten en organisaties unieke en dubbele normen hanteren voor Israël en oproepen tot boycot en het versmachten van de enige Joodse staat.

Ik ben een echte wereld Zionist. Ik begrijp dat Israël – net als elk ander land in de wereld – niet perfect is. Maar ik accepteer de onvolkomenheden en probeer die te helpen verbeteren door te werken MET het land en niet ertegen.

Ik ben een eeuwige Zionist. Ik was dat al nog voor ik werd geboren en ik zal dat blijven lang nadat ik weg ben.


Bronnen:

♦ naar een artikel van 22 april 2018 “I am a Zionist. A Deep Zionist. An Amazed Zionist. A Loud Zionist.” op de site van FirstOneThrough

Een gedachte over “Ik ben een Zionist in hart en nieren en ook een lawaaierige Zionist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.