Twee Arabieren sterven, nadat ze werden neergeschoten tijdens anti-Israëlische rellen

Pallywood, de propagandadienst van Hamas die zich soms ‘het ministerie van Gezondheid‘ pleegt te noemen, meldde dat op de 4de vrijdag van de ‘Terugkeer Mars’ -campagne twee Palestijnen die werden neergeschoten, alsnog overleden zijn aan hun verwondingen. Dat brengt  het totaal aantal dodelijke slachtoffers sinds het begin van de rellen  op 30 maart, op 40 (volgens Maan News Agency: 41).

De achttienjarige Tahrir Wahada werd vrijdag 6 april tijdens een gewelddadige botsing met de IDF-troepen ten oosten van Khan Yunis in de zuidelijke Gazastrook in het hoofd geschoten. “Gezondheidsambtenaren” in Gaza zeiden dat Wahada maandag aan zijn verwondingen is bezweken.

Een andere relschopper, geïdentificeerd als de 20-jarige Abdullah Shamali, bezweek aan wat gezondheidsfunctionarissen in de door Hamas geregeerde Gazastrook “schotwonden in zijn buik” noemden, tijdens een rel langsheen het veiligheidshekken dat Israël scheidt van de zuidelijke Gazastrook, nabij Rafiah [Rafah].

Shamali is de 40ste Gazaanse relschopper die sterft in de gewelddadige demonstraties tegen Israël, door Hamas gepropageert als de ‘Mars van de Terugkeer’. De rellen, die begonnen op 30 maart, zijn gepland om in totaal zes weken door te gaan, met als hoogtepunt de jaarlijkse weerkerende ‘Nakba Dag’, een  evenement op 15 mei, één dag nadat volgens de internationale kalender de onafhankelijkheid van Israël wordt gevierd.

Gezondheidsambtenaren van Gaza beweren dat meer dan 4.000 relschoppers gewond zijn geraakt of gewond zijn geraakt sinds het begin van de rellen. Maar die cijfers kunnen niet gecontroleerd worden omdat Hamas geen buitenlandse journalisten toelaat in de Strook.

Oproerkraaiers gebruikten vuurbommen, rolden brandende autobanden naar het veiligheidshekken en produceerden geïmproviseerde bommen die aan vliegers werden gehangen om het Israëlische veiligheidspersoneel aan te vallen.

De 18-jarige Tahrir Mahmoud Wahba [beeldbron: Ma’an News Agency]


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Rosenberg “2 Arabs shot during anti-Israel riots die” van 23 april 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel “Deaf teenager is latest Palestinian to die of wounds sustained during Gaza protests” van 23 april 2018 op de site van het Palestijnse persagentschap Maan News Agency

Een gedachte over “Twee Arabieren sterven, nadat ze werden neergeschoten tijdens anti-Israëlische rellen

 1. Tja wat moet je daar nou van zeggen.
  Twee van die onderontwikkelden zijn naar hun maagd van 72 jaar gegaan.
  Israel blij dat er weer twee opgeruimd zijn.
  De maagdzoekers hebben gevonden wat ze zochten, die dus ook blij.
  En Ik blij dat er nou zeker twee potentiele profiteurs minder zijn die zich bij het COA komen melden.
  Dus als het zo doorgaat ruimt het lekker op met dat soort terroristen.

  Like

Reacties zijn gesloten.