Arbeidsongeval: Hamas terrorist gedood en drie anderen gewond door explosie in Gaza

Je kan geen omelet maken zonder eieren te breken“, moet de Palestijnse jihadist Mohammed Maqadmah op maandagochtend 23 april ’18 gedacht hebben, toen hij naar zijn “job” in Beit Lahiya toog. Maar dat hij al zo snel in de warme schoot van zijn 72 maagden in de islamitische hemel zou belanden zal hij wel nooit verwacht hebben.

Plaatje hierboven: Gaza , 20 november 2008. Palestijnse militanten van de Nasser Brigades (voluit de Al-Nasser Salah al-Deen Brigades), de gewapende arm van de PRC (Volksverzet Comités), tonen hun zelfgemaakte raketten die staan opgesteld in een wapenopslagplaats op een geheime locatie in Gaza Stad. De leider van de Nasser Brigades – Immad Hammad – en drie van zijn luitenanten werden drie jaar later op 18 augustus 2011 uitgeschakeld door de IDF [beeldbron: AP/Kevin Frayer]

Deze maandagochtend 23 april 2018 werd één persoon werd gedood en nog drie gewonden bij een explosie in de noordelijke Gazastrook. Arabische mediakanalen meldden dat de explosie plaatsvond in de stad Beit Lahiya. “Gezondheidsfunctionarissen” in de door Hamas geregeerde Gazastrook identificeerden de man die tijdens de explosie was gedood als de 55-jarige Mohammed Nimr Maqadmah, een lid van de Al-Qamma Brigades, de militaire vleugel van de Hamas-terreurgroep.

Het is onduidelijk of Maqadmah werd gedood tijdens een gerichte moord, of in een toevallige explosie tijdens het bouwen van een bom. Lokale media beweerden aanvankelijk dat de explosie het gevolg was van een Israëlische droneaanval, maar latere rapporten van Arabische nieuwsbronnen suggereerden dat de ontploffing een ongeluk was. Drie andere mensen raakten gewond bij de explosie, waarvan naar verluidt ook de zoon van Maqadmah.

Op zondagavond werd een Hamas-terrorist van de Al-Qassam-brigades gedood tijdens een instorting van de tunnel in de centrale Gazastrook. De terrorist werd geïdentificeerd als de 33-jarige Tha’er Nayef az-Zare’ey. Een dag eerder werd Fadi Mohammad al-Batsh, een 35-jarige ingenieur en Hamas-lid, gedood door twee verdachten die naar verluidt banden zouden hebben met een buitenlands inlichtingenagentschap tijdens een drive-by aanslag op weg naar het ochtendgloren van het moslimgebed.


Klik op het plaatje voor een groot beeld: 1200 x 800 pixels

Een toemaatje van Brabosh: Een opgave voor de kenners …

Gaza, 18 juli 2017. Een bonte verzameling van Palestijnse vertegenwoordigers van de belangrijkse (militaire vleugels van de) terreurgroepen in Gaza Stad, herkenbaar aan de verschillende kleur en logo op hun hoofdband, geven een publieke persconferentie. Op één na, zijn ze allen gemaskerd. De IDF zou ze anders misschien wel kunnen herkennen en daar zijn ze héél erg (én terecht) bang voor.

Het zou een leuke kwisvraag zijn om te raden welke terreurgroepen hier present tekenen. Ik herken er alvast zes. Wie doet beter? Slechts één hint: die met een groene hoofdband zijn militanten van de Al-Qassam Brigades, de moordbrigade van Hamas. Nu de rest nog.

Overigens mogen de Palestijnse terreurformaties niet klagen over een gebrek aan belangstelling voor de pers, zo te merken aan het aantal microfoons die staan opgesteld.  Geen enkele van de honderden terreurgroepen in de wereld krijgen zoveel aandacht als de Palestijnse. Hoe zou dat nou komen? Wat zou de reden kunnen zijn voor zoveel disproportionele media aandacht?

Niet ver zoeken, niet lang nadenken, hier komt ze: omdat al deze Palestijnse formaties één gemeenschappelijk doel hebben (en voor de rest het over zowat alles oneens zijn met elkaar), met name de Joden en hun staat van de kaart vegen en de Joden in de (Middelandse) Zee drijven.

Dàt vindt iedereen in de wereld – stiekem of openlijk – best wel leuk. Want Joden haten doet in feite iedereen. Wie dat ontkent die liegt … [beeldbron: Ali Jadallah/Anadolu Agency]