Selectieve verontwaardiging VN topman Mladenov nav dood 15-jarige Gazaan

Pallywood, de propagandadienst van Hamas die zich soms ‘het ministerie van Gezondheid‘ heet, meldde gisteren dat op de 4de vrijdag van de ‘Terugkeer Mars’ -campagne 4 Palestijnen werden gedood waaronder ook de 15-jarige Palestijnse relschopper Mohammed Ibrahim Ayoub.

Plaatje hierboven: Gaza. Via goed door Hamas georkestreerde toneelspelletjes leren Palestijnen van kindsbeen af hoe ze Israëliërs moeten gijzelen en executeren. “Jong geleerd is oud gedaan”, dixit Hamas.

Mohammed Ayoub was ondanks de waarschuwingen van de IDF blijkbaar het veiligheidshekken te dicht genaderd. Een onderzoek naar zijn dood werd door de IDF op gang gebracht. Op de vraag waarom Hamas Palestijnse minderjarigen inzet om de IDF te provoceren, daar kan uiteraard alleen Hamas een antwoord op geven.

De Bulgaar, Nickolay E. MLADENOV, Speciaal Coördinator voor het Midden-Oosten Vredesproces van de Verenigde Naties, reageerde bijzonder fel op de dood van de 15-jarige kid en hij twitterde boos:

“Het is SCHANDALIG om op kinderen te schieten! Hoe helpt het doden van een kind in #Gaza vandaag de #vrede? Dat doet het niet! Het voedt woede en kweekt meer moord. #Kinderen moeten tegen #geweld worden beschermd, niet eraan worden blootgesteld, niet worden gedood! Dit tragische incident moet worden onderzocht.”

De Israëlische ambassadeur aan de Verenigde Naties, Danny Danon, riep echter de internationale organisatie op om het gebruik van kinderen door Hamas als menselijk schild voor hun terreuractiviteiten te veroordelen en Danon zei:

“Hamas blijft geweld tegen Israël aanmoedigen terwijl relschoppers Molotov-cocktails gebruiken en op andere manieren het veiligheidshekken beschadigen en proberen terug te keren naar Israëlisch grondgebied. Ik roep de VN-vertegenwoordigers op om Hamas te veroordelen voor het aanmoedigen van geweld, door te blijven streven naar instabiliteit en de verwerpelijke uitbuiting van vrouwen en kinderen door ze in gevaar te brengen.”

Chai5 twitterde naar Mladenov:
🔴 “Het is SCHANDALIG om te schieten op Israëlërs! Hoe kan het doden van een Joods kind in Israël op EENDER WELKE DAG vandaag #vrede brengen? Dat doet het niet! Het voedt woede en kweekt meer moord. Israël moet beschermd worden tegen geweld, niet worden blootgesteld, niet worden gedood! U moet zich laat onderzoeken.”

2 gedachtes over “Selectieve verontwaardiging VN topman Mladenov nav dood 15-jarige Gazaan

  1. Mag dat niet gewoon eens gezegd worden: de Viet-Cong gebruikten kinderen om aanslagen op Amerikanen te plegen. Natuurlijk loop je risico als je 15 jaar bent en je een beetje bij je verstand bent. Als je dan ook nog eens eens van jongsaf geleerd hebt om Israëliers te pesten dan loop je risico.
    Tot nu toe valt het wel mee. Belangrijker is of de buurlanden eens hun verstand gaan gebruiken. Iran-Saoedie-Arabië staat hoger op de agenda dan Israël en Hamas en PLO. De koning van Jordanië zou ook beter moeten weten. Wellicht is hij zijn koningsschap niet zeker als hij zich anders voordoet. Zo komt die bevolking nooit vooruit. Met een bevolkingssamenstelling die voor een groot deel uit (ex-) vluchtelingen en emigranten bestaat is het natuurlijk wel lastig. Een geconstrueerd koninkrijk.

    Like

  2. Het gaat natuurlijk om een Hamas kindsoldaat. Veel jongens krijgen vanaf 12 jaar (soms nog eerder) een militaire training en worden ingezet als kindsoldaat; een oorlogsmisdaad.

    Like

Reacties zijn gesloten.