LIVE: Gaza Hamasdag na Vrijdaggebed: amper 2.879 betogers; 4 doden en ‘729’ gewonden

Dit bericht wordt permanent bijgewerkt tot de rellen stoppen.

Laatste update: Vrijdag, 20 april 2018 om  21 u 47 [Israël real time: +1u]

Plaatje hierboven: Palestijnen trachten met brandbommen vastgemaakt aan vliegers – en mét swastika, symbool van de nazi’s – brand te stichten in de graanvelden van de omliggende Israëlische gemeenschappen. Tot nog toe zonder veel succes.

Het protest van vandaag vrijdag is het 4de in een reeks demonstraties in het teken van de ‘Mars van de Terugkeer’, met als doel het opheffen van de grens en uiteindelijk de vernietiging van Israël dat wordt vervangen door ‘Palestina’.

Volgens de IDF nemen zowat minder dan 3000 Palestijnen deel aan het protest. Dat is aanzienlijk minder dan de 30.000 op de eerste vrijdag, 20.000 op de 2de vrijdag (aka Katsjoedag) en 10.000 vorige vrijdag. Ook Hamasleiders Yahya Sinwar en Ismail Haniyeh zijn er weer bij maar blijven op veilige afstand.

Minister van Defensie Avigdor Liberman kwam een kijkje nemen en was tevreden over de significant lagere  opkomst en zei hierover: “Dankzij de IDF komen er elke week steeds minder deelnemers opdagen. Bovendien wordt 90% van de (huidige) demonstranten betaald door Hamas, hun families dwingen hen om hierheen te komen.”

Minder volk betekent voor IDF dat het makkelijker wordt om de situatie beter te controleren en de terroristen van Hamas sneller te traceren als ze wat willen proberen.

Pallywood, de propagandadienst van Hamas die zich soms ‘het ministerie van Gezondheid‘ heet, meldt dat 4 Palestijnen werden gedood, met name de 25-jarige Ahmad Abu Aqel en de 24-jarige Ashraf al-Qudra en van hen zou slechts 15 jaar oud zijn, en nog eens 729 gewonden, maar geeft verder geen details over de aard of omstandigheden van hun verwondingen..

Deze info van Hamas kan door niemand worden  gecontroleerd omdat Hamas geen buitenlandse journalisten noch objectieve waarnemers toelaat in het gebied. Dus is het raadzaam om met de nodige omzichtigheid omte gaan met deze info.

Dat brengt de dodentol aan Gazaanse zijde sinds 30 maart, het begin op van de ‘Terugkeer Mars’, op 36 doden waarvan ruim ¾ terroristen zijn.


Rechtstreeks te volgen hier op The Times of Israel en hier op Ynet News

Een gedachte over “LIVE: Gaza Hamasdag na Vrijdaggebed: amper 2.879 betogers; 4 doden en ‘729’ gewonden

  1. Hamas deze verachtelijke terreurgroep stookt arme Palestijnen op om te gaan betogen en hun leven te geven en dit terwijl de kopstukken thuis thee aan het drinken zijn schandalig !!!

    Like

Reacties zijn gesloten.