Jaffa-resident aangeklaagd voor poging om ISIS-cel in Israël te vormen

De officier van justitie van Tel Aviv heeft de 19-jarige Jaffa-resident Kamel Abu Amara aangeklaagd voor aansluiting bij de de terreuroganisatie  Islamitische Staat (ISIS, Daesh). Officieren van justitie geloven dat Abu Amara van plan was om een ​​ISIS-cel in Israël te vestigen, terroristische aanvallen uit te voeren en anderen te rekruteren voor de jihadistische terroristische groep.

Volgens de aanklacht had Abu Amara voortdurend contact met buitenlandse agenten, aanhangers en leden van ISIS. Men denkt dat hij zich bij de terroristische groep heeft gevoegd door zijn handlers een video te sturen waarin hij trouw zweert aan de groep.

“De acties van de verdachte, die voor zichzelf spreken, ondersteunen duidelijk zijn opsluiting op grond van een bedreiging voor de staatsveiligheid en de openbare veiligheid. De dreiging die de verdachte met zich meebrengt wordt versterkt door het feit dat hij, door zijn eigen erkenning, de ideologie en doelstellingen van de terroristische organisatie volgt en vijandig staat jegens de Joden en de staat Israël,” zei de Aanklager.

Gaza onrust
Ook op woensdag hebben de Israëlische veiligheidstroepen een nieuwe poging verijdeld om de grens tussen Israël en de Gazastrook te doorbreken. Het leger zei dat IDF-uitkijkers op een vroege ochtend een groep van vijf Palestijnen zagen die de veiligheidsomheining benaderden uit de richting van de zuidelijke stad Khan Younis in de Gazastrook.

Ten minste één van de verdachten was zichtbaar gewapend. Een Israëlische tank werd onmiddellijk naar het gebied gestuurd en vuurde op de verdachten. Volgens de IDF raakten de verdachten gewond en werden ze geëvacueerd door Palestijnse ambulancepersoneel.

Ondertussen voerden de Israëlische politie, grenspolitie en Shin Bet veiligheidsagentschap een gezamenlijke contraterroristische operatie uit op verschillende locaties in Judea en Samaria. Troepen vielen een wapenfabriek binnen in Jenin en namen gereedschappen en materialen in beslag die werden gebruikt bij het produceren van illegale wapens.


Bronnen:

♦ naar een artikel Avi Cohen en Nikki Guttman “Jaffa resident indicted for trying to form ISIS cell in Israel” van 18 april 2018 op de site van Israel Hayom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.