Terugkeer Mars: IDF strooit pamfletten uit om Gazaanse burgers te waarschuwen

Vandaag, vrijdag 20 april, herdenken de Palestijnen de 129ste verjaardag van de geboorte van nazi Führer Adolf Hitler, het idool van vele Palestijnse jihadisten en hun leiders, getuige de swastika vlaggen (plaatje hierboven) die de afgelopen weken werden opgemerkt tijdens de protesten aan het veiligheidshekken.

Naar aanleiding van deze 4de vrijdag op rij van protesten, pakt Hamas opnieuw uit met een nieuwe stunt in het kader van de ‘Mars van de Terugkeer’ campagne. De Palestijnen willen namelijk de tenten van Hamas, waar hun vrouwen en kinderen schuilen, als menselijk schild gebruiken door ze zowat 50 meter op te schuiven dichter naar de gevarenzone aan het veiligheidshekken. >PLOINK<

IDF-vliegtuigen hebben deze vrijdagochtend folders verspreid die Gazanen waarschuwen om niet in de buurt van de grens tussen Gaza en Israël te komen, of om te trachten het veiligheidshekken te beschadigen of terroristische aanslagen te plegen, aldus een bericht van heden op de site van Arutz Sheva.

De folders zeiden:

“Aan de inwoners van Gaza: U neemt deel aan gewelddadige ordeverstoringen. Hamas misbruikt u om terreuractiviteiten uit te voeren.

In de gewelddadige rellen van de ‘Mars van de Terugkeer’ van vorige weken, werden burgers gebruikt als dekmantel voor terreuractiviteiten gericht op het schaden van Israel’s veiligheidsinfrastructuur en IDF-troepen. De IDF is voorbereid op elke mogelijke ontwikkeling. Onthoudt dit wanneer u de grens nadert of schade toebrengt. Zie af van het gebruik van wapens of het uitvoeren van gewelddadige activiteiten tegen Israëlische veiligheidstroepen en burgers.

Blijf weg van degenen die betrokken zijn bij terreur en van degenen die gewelddadige ordeverstoring aanmoedigen. De IDF zal actie ondernemen als er een poging is om obstakels of hun inhoud, of andere IDF-apparatuur te schaden. Hamas misbruikt u om de belangen van hun eigen beweging te bevorderen. Luister niet naar bevelen van Hamas die uw leven in gevaar brengen. Dingen kunnen anders zijn. Uw toekomst ligt in uw handen. Ondertekend, het hoofdkwartier van de IDF.”

In een verklaring zei de IDF dat het niet zal toestaan dat schade zou worden toegebracht aan het veiligheidshekken of aan de veiligheidsinfrastructuur die de Israëlische burgers beschermt en beloofde actie te ondernemen tegen iedereen die probeerde de veiligheid van Israël te schaden.

Hieronder het door de IDF in het Arabisch opgestelde strooipamflet