Defensieminister waarschuwt Israël’s buren: waag het niet ons uit te testen !

Tienduizenden Israëlische burgers en families en nabestaanden van slachtoffers woonden op woensdagmorgen 18 april Israël’s centrale herdenkingsceremonie bij voor gesneuvelde soldaten (Yom Hazikaron), die in Jeruzalem werd gehouden en werd bijgewoond door Israël’s minister van Defensie Avigdor Liberman (Yisrael Beytenu partij).

Tijdens zijn toespraak op de ceremonie zei Lieberman:

“Hier, op deze plaats en op elke militaire begraafplaats in Israël, zijn er geen afdelingen of partijen. Hier zijn geen stammen of kampen – er is slechts één kamp: dat van het Joodse volk, die hun leven hebben opgeofferd omwille voor de onafhankelijkheid van Israël, de veiligheid en de toekomst ervan.

Net zoals zij zijn wij niet bang voor de gevaren. Ze begrepen dat er geen andere manier is. We zijn verplicht hetzelfde te doen, in hun herinneringen en in hun geest. We moeten één natie zijn en één kamp, ​​verenigd tegen de uitdagingen waarmee de staat Israël wordt geconfronteerd. We hebben ook indrukwekkende prestaties, die mirakuleus en wonderbaarlijk zijn in de geschiedenis van de Joodse natie. Maar we kunnen onze wapens nog steeds niet neerleggen.

Helaas blijven de dreigementen om ons schade te berokkenen en de staat Israël te vernietigen onophoudelijk voortduren, zelfs 70 jaar na de Onafhankelijkheidsoorlog. We hebben daarom een ​​sterk en vastberaden IDF nodig, en we moeten begrijpen dat we in een zeer fragiele en wispelturige realiteit leven. Op elk moment kunnen we alle vaardigheden en kracht van de IDF en zijn commandanten nodig hebben.

We zijn niet op zoek naar avonturen, maar als het gaat om de veiligheid van Israël en zijn burgers, zullen we geen compromissen sluiten en zullen we niet met onze ogen knipperen. Mijn advies aan onze buren, zowel naar het noorden als naar het zuiden is: houdt hier rekening mee en neem het serieus.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hezki Baruch “Defense Minister warns Israel’s neighbors: Don’t test us” van 18 april 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel “‘Take our warnings seriously,’ defense minister tells Iran, Hamas” van 18 april 2018 op de site van The Times of Israel