Israël’s Onafhankelijkheids Dag: Viering thans zichtbaar vanuit de ruimte

Ter voorbereiding op de 70ste verjaardag van de onafhankelijkheid van Israël, werd een Israëlische vlag van 1.500 vierkante meter open gespreid over het dak van de residentie van de Israëlische president. De vlag, die 1.500 vierkante meter beslaat, weegt ongeveer 270 kilogram en werd gemaakt in de Nike fabriek van Krayot nabij Haïfa op een speciale drukpers. Het kostte hen tien dagen naaien, printen en solderen.

De plaatsing van de vlag op het dak van de president was geen gemakkelijke taak, omdat de röntgenmachine die voor veiligheidsdoeleinden werd gebruikt, niet geschikt was voor de vlag. Dus omdat de vlag niet onder scanner kon, moesten de bewakers deze ontmantelen en de weg een paar minuten sluiten. Installatie vereiste aangewezen kranen die de vlag tien meter in de lucht hieven.

Hoofd van de residentie van de president, Harel Tobi, zei: “We wilden deze unieke vlag creëren, bekeken door de satelliet vanuit elk punt en elke hoek, als een uitdrukking van trots en vreugde in deze speciale tijd, het zeventigste jaar van Israël.”

Om de vlag te documenteren, werd IDF’s speciale satellieteenheid 9900 gerekruteerd, die over het normaal gesloten gebied mochten vliegen om de residentie te fotograferen. In een speciaal project dat de satellieteenheid 9900 van het IDF en textielfabrikanten combineert, werd de 70ste verjaardag van de viering van de Onafhankelijkheidsdag van de staat Israël op het dak van de President’s Residence neergelegd en gedocumenteerd door de Israëlische satelliet.

We zijn alle organisaties die ons hebben geholpen bij deze complexe operatie, die initiatief en creativiteit nodig benodigen, naast veiligheids- en veiligheidsoplossingen, zeer dankbaar en we hopen dat dit de harten van veel Israëli’s en Joden in de staat Israël en de rest van de wereld zal verruimen verblijden,” besloot Harel Tobi.

De vlag ter ere van de 70ste Onafhankelijkheidsdag van Israël zal op het dak van de president residentie blijven prijken tot aan de Dag van Jeruzalem, op 12 en 13 mei aanstaande.

door Aviva Morris


Bronnen:

♦ naar een artikel van Aviva Morris “Independence Day: Celebration by Satellite” van 15 april 2018 op de site van Lev Haolam