Busbedrijven die Hamas-aanhangers naar ‘Terugkeer Mars’ vervoeren worden gestraft

Israël bereidt zich voor op nieuwe rellen aan het veiligheidshekken op vrijdag 20 april 2018 aan het veiligheidshekken tussen Hamas en Israël in het kader van de ‘Mars van de Terugkeer’ campagne van Hamas en de PIJ en dat reeds voor de vierde vrijdag op rij. Zoals steeds het geval is worden Palestijnse deelnemers van overal in Gaza aangevoerd met autobussen. Maar dat wordt vanaf nu wat moelijker.

Plaatje hierboven: Tante Al-Sidonia van de PIJ is er alvast klaar voor. Om het tragi-komische en zieltogende Gazaanse circus aan de grens met Israël nieuw leven in te blazen gaat ze het dit keer helemaal alleen fixen. “Die mannen van ons hebben geen b*llen aan hun lijf. Echte niksnutten die te lui zijn om te helpen donderen. Het wordt tijd dat wij vrouwen het initiatief nemen! Allahu Akhbar” [beeldbron: website van de PIJ]

De Coördinator van Regeringsactiviteiten in de Gebieden (COGAT), majoor-generaal Yoav (Poli) Mordechai schreef vanavond op zijn Facebook-pagina in het Arabisch dat hij na de waarschuwing ook zal optreden, zodat de transportbedrijven die Gazanen helpen om deel te nemen aan de Terugkeer Mars van Hamas, ook daadwerkelijk worden gestraft voor het leveren van hand- en spandiensten aan de terreurorganisatie.

We stuurden waarschuwingen en kennisgevingen aan eigenaren van Gazaanse transportbedrijven waarin ze werden verzocht de Hamas-arbeiders en gewelddadige relschoppers niet naar de grensafsluiting in Gaza te vervoeren,” zei majoor generaal Mordechai. “Daarom,” voegde hij eraan toe “zullen wij, zoals we hebben gewaarschuwd, sancties opleggen aan de hierin genoemde bedrijfseigenaren en zullen zij en hun families voortaan geen speciale privileges meer ontvangen en elk contact met Israël zal worden geannuleerd.”

Een paar weken geleden werd majoor-generaal Mordechai geïnterviewd door het Arabische Al-Hura-netwerk en zei dat meer dan 20 managers van busbedrijven gewaarschuwd waren om niet met Hamas-leden samen te werken.

Wij contacteerden meer dan 20 managers van busbedrijven die door Hamas werden betaald om mensen aan te moedigen die hun huizen niet wilden verlaten, om deel te nemen aan deze gewelddadige demonstraties. We hebben hen gewaarschuwd dat iedereen die bussen gebruikt om gewelddadige demonstranten te brengen, er tegen hem persoonlijk stappen worden ondernomen alsmede tegen het bedrijf dat hij bezit,” zei de Coördinator van Regeringsactiviteiten in de Gebieden.

Hieronder een fervente busgebruiker van Hamas: voormalig Hamascommmandant van de Qassam Brigades, Yahya Sinwar, hier bij zijn vrijlating in 2011 in de bus die hem vanuit een Israëlische cel terug naar Gaza bracht waar hem een groots onthaal wachtte… 

Na amper 22 jaar opsluiting in een Israëlische cel, kwam Sinwar in oktober 2011 vervroegd vrij als deel van de gevangenenruil waarbij 1027 Palestijnse terroristen en massamoordenaars, die collectief 569 Israëliërs hebben vermoord, werden ingeruild voor één enkele Israëlische soldaat, korporaal Gilad Shalit.

Sinwar nam meteen zijn oude “terroristenstiel” weer op en stootte verder door naar de top in de rangen van Hamas. In februari 2017 werd Sinwar de nieuwe leider van Hamas (plaatje hieronder) en verving Ismail Haniyeh. die leider werd van het politburo van Hamas en daarmee Khaled Meshaal opvolgde.

Een gedachte over “Busbedrijven die Hamas-aanhangers naar ‘Terugkeer Mars’ vervoeren worden gestraft

  1. Ik geloof dat de rellen zullen doorgaan,omdat Hamas steun krijgt van Iran dat nu van binnen uit de oorlog aan het voorbereiden is , alleen moet israel het hoofd koel houden, en misschien speelt Rusland hierin een rol?

    Like

Reacties zijn gesloten.