IDF sluit grensposten van Judea & Samaria en Gaza op Onafhankelijkheidsdag

De IDF heeft sinds gisteravond de grensovergangen gesloten met Judea & Samaria en Gaza en dat tot op het einde van de Herinneringsdag voor Israël’s Gesneuvelde Soldaten en aansluitend de vieringen van Israël’s 70ste Onafhankelijksheidsdag die vanavond worden ingezet. Afhankelijk van de situatie zullen de overgangen normaal terug opengaan op donderdagavond omstreeks middernacht.

Binnenkomst uit Judea en Samaria is alleen toegestaan ​​in humanitaire gevallen en onder voorbehoud van voorafgaande goedkeuring door de Coördinator van Regeringsactiviteiten in de Gebieden (COGAT).

De grensovergangen vanuit Israël via Erez (mensen) in het noorden en Kerem Shalom (goederen) in het zuiden naar Gaza zijn eveneens gesloten. Volgens het Palestijnse persagentschap WAFA News hebben de Israëlische strijdkrachten maandag de zuidelijke en noordelijke grens van Gaza betreden en de grond langsheen het veiligheidshekken met bulldozers opgeruimd en gelijk gemaakt en hier en daar obstakels opgeworpen.

Overmorgen, vrijdag 20 april worden weer rellen verwacht aan de Gazaanse grens in het kader van de ‘Mars van de Terugkeer’ -campagne van Hamas, hoewel de interesse van de Gazaanse bevolking voor de propaganda actie aanzienlijk is afgenomen mede als gevolg van de kordate en strikt gecontroleerde aanpak van de IDF.

Het cijfer: 23.645
Sinds Memorial Dag vorig jaar, hebben 71 soldaten het leven verloren, evenals 30 meer die zijn overleden als gevolg van verwondingen opgelopen tijdens hun dienst.

De meest recente IDF-soldaat om zijn leven te verliezen in de lijn van plicht was Sgt. Eliyahu Drori, die in een tank ongeluk werd gedood in het zuiden afgelopen weekend.

Het aantal soldaten die sinds de eerste dagen van de Zionistische activiteiten in Israël zijn omgekomen tijdens de dienst sinds 1860 staat op 23.645, zoals blijkt uit cijfers van het ministerie van Defensie.