IDF generaal: ‘We zullen alle tunnels van Hamas vernietigen’

Majoor-generaal Eyal Zamir, bevelhebber van het Zuidelijk Commando van de IDF, sprak op zondagavond over de aanvalstunnel van Hamas die vanuit Gaza diep onder Israël’s grondgebied leidde en het voorbije weekeind door de IDF werd vernietigd, bericht Arutz Sheva hedenochtend.

“We verijdelden een aanvalstunnel die op ons grondgebied binnendrong. Dit is de diepste tunnel die we tot nog toe hebben ontdekt. Dit feit weerspiegelt de technologische mogelijkheden die we hebben in de Gaza-divisie,” zei Zamir. “Dit is belangrijk en weerspiegelt een reeks successen,” vervolgde Zamir.

“Er ligt nog veel werk voor de boeg en we gaan er vastberaden mee door. Uiteindelijk zullen we het hele offensieve tunnelproject van Hamas vernietigen.” Zamir zei ook dat het doel van Hamas’s tunnel was om Israël te bereiken en terreuraanslagen uit te voeren.

“We zullen onophoudelijk blijven handelen, met grote vastberadenheid, met grote professionaliteit, boven de grond en onder de grond, tegen alle manifestaties van geweld, haat en terreur die op ons gericht zijn aan alle grenzen, en ik twijfel er niet aan dat met de kwaliteit van onze mensen we uiteindelijk het pleit zullen winnen”, benadrukte de generaal.

“We zullen deze dreiging blijven verkleinen totdat deze volledig is vernietigd. Elke tunnel die we vernietigen stuurt een bericht naar de inwoners van de Israëlische gemeenschappen die in de gordel rondom Gaza wonen en minimaliseert de bedreigingen voor hen. Deze campagne gaat door en krijgt vorm en we moeten op alles voorbereid zijn,” concludeerde Zamir.

Generaal Eyal Zamir bezoekt een aanvalstunnel van Hamas
die door de IDF vakkundig wordt vernietigd, 14 jan. 2018