Teheran: ‘Iran zal Tel Aviv en Haifa vernietigen als Israël nog domme dingen doet’

 

Iran kan Israël vernietigen, dus Tel Aviv moet domme maatregelen tegen de Islamitische Republiek vermijden, zei de vertegenwoordiger van de Opperste Leider Ali Khamenei tegen de Quds Strijdmacht op donderdag volgens het semi-officiële persagentschap Fars.

“Als Israël zijn verraderlijke bestaan ​​wil voortzetten … moet het domme maatregelen vermijden. Als ze zich excuseren bij Iran, zullen Tel Aviv en Haifa worden vernietigd,” zei Ali Shirazi, de vertegenwoordiger van de Opperste leider Ayatollah Ali Khamenei. ‘Iran kan Israël vernietigen.’

De Quds Strijdmacht is de spionage- en paramilitaire vleugel, die de leiding heeft over overzeese operaties, van het Iraanse elitekorps de Revolutionaire Garde. Fars zei dat Shirazi de opmerkingen maakte in reactie op de woensdagrede van premier Benjamin Netanyahu tijdens Israël’s jaarlijkse holocaustherdenkingen toen hij opriep tot actie tegen Iran.

Rusland, Syrië en Iran hebben Israël beschuldigd voor een luchtaanval op een basis in Syrië die zeven Iraanse militairen doodde. Israël heeft de luchtaanval niet bevestigd noch ontkend, hoewel een Amerikaanse functionaris beweerde dat Israël vóór de aanval Washington had gewaarschuwd.

Een dag later beschreef de Iraanse Opperste Leider Ali Khamenei de aanval in Syrië als “de misdaad van Israël” en zei dat dit “niet zonder reactie zou blijven”, meldde het Libanese al-Mayadeen kanaal. De Verenigde Staten hebben ook gedreigd met luchtaanvallen tegen Syrië vanwege het gebruik van chemische wapens waarvan Syrië en zijn bondgenoten Iran en Rusland het bestaan ontkennen.


Bronnen:

♦ naar een berichtIran envoy: Iran will destroy Tel Aviv, Haifa, if Israël makes ‘excuses’” van 12 april 2018 op de site van The Jerusalem Post