Schermutselingen Hamas vs. Israël resulteren in één dode en enkele gewonden

Gisteren namiddag ontplofte een explosief apparaataan het veiligheidshekken op de grens tussen Gaza en Israël, in de buurt van IDF-soldaten. De explosie vond plaats tijdens een routinematige militaire operatie in het noorden van Gaza, en was gericht op het beschadigen van technische uitrusting van de IDF. Niemand raakte gewond en er werd geen schade veroorzaakt.

Plaatje hierboven: Essentiële verschillen in gevechtstactiek. Links: Israël beschermt zijn burgers; rechts: Hamas verschuilt zich achter zijn burgers die het als menselijk schild gebruikt om Israël beter te kunnen treffen zonder zelf geraakt te worden …

Een woordvoerder van het IDF verduidelijkte dat de explosieven waren geplaatst tijdens een van de gewelddadige rellen die de afgelopen dagen plaatsvonden. “Tijdens routine-activiteiten ten noorden van de Gazastrook werd een explosief apparaat, geplant tijdens de gewelddadige protesten op de grensomheining, geactiveerd tegen een IDF-bulldozer aan de westelijke kant van de grens,” aldus een woordvoerder van de IDF. In reactie op de explosie aan het hekken vuurde de IDF tankgranaten op verschillende Hamas doelwitten.

In reactie op de ontploffing aan het hekken gisteren heeft de Israëlische luchtmacht (IAF) afgelopen nacht enkele militaire doelwitten van Hamas en Co in de Gazastrook bestookt. Daarbij werd een Palestijn gedood en werden twee anderen gewond. De gedode Palestijn werd nadien geïdenticiceerd als de 30-jarige Muhammed Hujeila (plaatje hieronder).

Muhammad Hajila was een lid van de Hamas Izz al-Din al-Qassam Brigades en maakte deel uit van de cel die tijdens de Gaza oorlog van 2014 een aanval op de Israëlische gemeenschap van Nahal Oz uitvoerde.

Nadat Israëlische straaljagers militaire doelen hadden aangevallen, waaronder een Hamas-compound, schoten militanten met machinegeweren op een IDF-vliegtuig, volgens de IDF-woordvoerder. Het IAF-vliegtuig werd gelukkig niet geraakt. De kogels sloegen wel in in een huis in de Regionale Raad van Sha’ar Hanegev. Niemand werd gewond.

Hamas-woordvoerder Hazim Qassim tweette (hieronder) als reactie dat “het Israëlische bombardement op de Gazastrook een mislukte poging is om de massa’s van ons volk te terroriseren na zijn deelname aan de marsen van terugkeer. Deze protesterende massa’s zijn nooit bang geweest voor de bezetting en de bedreigingen ervan, en zullen hun strijd voortzetten totdat ze bevrijding en terugkeer bereiken.”

“De IDF beschouwt Hamas als zijnde verantwoordelijk voor alles wat er in Gaza gebeurt en wat uit Gaza komt”, repliceerde aldus de woordvoerder van de IDF. “We zullen niet toestaan ​​dat een terreurorganisatie het grensgebied verandert in een conflictgebied.”


Bronnen:

♦ naar een bericht van Uzi Baruch “Explosion near Gaza border – IDF says explosive device was placed at site during violent riots” van 11 april 2018 en een ander berichtShooting from Gaza penetrated nearby Jewish residence” van 12 april 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een berichtOne Palestinian killed, two injured in overnight air strikes in Gaza” en een ander berichtGaza militants fire machine guns at IDF aircraft following air strikes” van 12 april 2018 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Schermutselingen Hamas vs. Israël resulteren in één dode en enkele gewonden

  1. Ik geloof echt niet dat het in de VS zal gebeuren. Daar heeft de VS-elite wel voor gezorgd. Een tweede holocaust zal wederom gebeuren op Europees grondgebied juist door toedoen van de VS met het beginnen van hun oorlogen in N-Afrika en het M-O. door de toestroom van de ISIS-terroristen en hun enorme aanhang in Europa. De eerste symptonen zijn al merkbaar. Verkrachten, aanslagen en afschuwelijke moordpartijen op autochtone burgers.

    Like

Reacties zijn gesloten.