PA-president Abbas prijst Hamas voor zijn ‘vreedzaam’ volksprotest in Gaza

Abu Mazen, nom de guerre van Mahmoud Abbas, president van de Palestijnse Autoriteit (PA), zei woensdag dat het Palestijnse volk wordt geconfronteerd met een ‘groot complot’ gericht tegen hun rechten en hoofdstad, eraan toevoegend dat hun verzet niet zal ophouden in het verdedigen van het land en de heilige plaatsen.

In een toespraak op een conferentie in Ramallah zei Abbas dat Al-Quds (de Arabische naam voor Jeruzalem) De eeuwige hoofdstad van ‘Palestina’ is en dat het recht van de Palestijnen erop is gebaseerd op een meer dan 5000 jaar oude geschiedenis in het land. “Onze voorouders, de Jebusieten, hebben de stad Al-Quds gebouwd om als hun hoofdstad te dienen”, beweerde hij.

Abbas beweerde verder dat de Arabische en Palestijnse aanwezigheid in Al-Quds nooit is opgehouden sinds de Palestijnen “afstammelingen van de Kanaänieten” zijn. In januari beweerde Abbas dat 5.000 jaar geleden de Levant werd bewoond door “Arabische Kanaänieten” – waarvan hij zie dat zij de voorouders waren van de hedendaagse Palestijnse Arabieren.

In februari vertelde hij de VN-Veiligheidsraad dat de Arabische inwoners van Judea, Samaria en Gaza in feite afstammen van de oude Kanaänieten. In zijn opmerkingen op woensdag beweerde de PA-voorzitter dat het land de Joden niet toebehoort. “Sommigen zeggen dat land van hen is, maar dit is niet hun land.”

Hij riep op tot het bijeenroepen van een internationale vredesconferentie op basis van internationale resoluties, die een multilateraal internationaal mechanisme zouden vormen dat toekomstige onderhandelingen en het vredesproces in zijn geheel zou ondersteunen.

Verwijzend naar de positie van het Amerikaanse Congres dat de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) als een terroristische organisatie beschouwt, zei Abbas dat de PA meer dan de meeste landen tegen terrorisme optreedt, als bewijs dat de PA 83 overeenkomsten heeft met 83 landen in het kader van de strijd tegen het terrorisme. “We eisen dat ze bewijzen dat we terroristen zijn, ook al bestrijden we terrorisme meer dan dat zij dat doen,” zei hij.

Ten slotte verwelkomde hij de door Hamas-georganiseerde ‘Mars van de Terugkeer’ aan de grens tussen Gaza en Israël, en beweerde dat Israël het vuur opende met de bedoeling de demonstranten te doden. “Hamas is begonnen met het aannemen van volksverzet door vreedzame middelen en ik feliciteer hen omdat ze het erover eens zijn dat volksverzet met vreedzame middelen effectiever is”, zei Abbas.

Een gedachte over “PA-president Abbas prijst Hamas voor zijn ‘vreedzaam’ volksprotest in Gaza

  1. Grappige redenering ! Alles is van arabieren ;hoewel Abbas algerijn is schijnen zijn wortels in voor-bijbels Israel te liggen !! vanaf Egypte tot Marokko is men in Noord-Afrika; geen Semitisch oerland ! zelfs delen van spanje- waar arabieren nogal wat massa-moorden pleegden als bezetter eisen ze nu Nog als al-andalus ! omdat Jezus onlangs door de VN uitgeroepen is tot palestijn gaat Abbas binnenkort ook het vaticaan opeisen als palestijns erfgoed ?? er zijn enkele halal-winkeltjes in brussel !! ook maar Alles binnen de ring opeisen ?? Ikea en Volvo zijn oeroude Palestijnse Afgoden !dus ook maar een Intifada starten in Stockholm !! Pally,s aan L.S.D !!

    Like

Reacties zijn gesloten.