Vrijdag de 13de (april) in Gaza wordt ‘vreedzame’ Dag van de Molotovcocktail

Te midden van verhoogde spanningen aan de grens tussen Israël en Gaza, traint de terroristische groep Hamas zijn strijders openlijk om Israëlische militaire posten over te nemen, grensgemeenschappen te infiltreren en IDF-soldaten te ontvoeren, zo bericht de Hebreeuws-talige nieuwssite Walla! op dinsdag.

De IDF bereidt zich volgens Walla! druk voor op verdere Hamas-georganiseerde verstoringen aan de grens in de komende weken, waaronder deze vrijdag. De afgelopen twee vrijdagen hebben we gezien hoe als ‘vreedzame’ aangekondigde demonstraties snel ontaarden in gewelddadige ontmoetingen aan de grens tussen Israëlische troepen en Palestijnse relschoppers. Het zal komende vrijdag niet anders zijn.

Hamas, denkt de IDF, zou dergelijke botsingen kunnen gebruiken als dekmantel om grensoverschrijdende aanvallen te lanceren. Veel van de tientallen relschoppers die de afgelopen weken zijn gedood, waren leden van terroristische organisaties. Op basis van monitoring van sociale media, gelooft de IDF dat de belangrijkste focus van relschoppers van vrijdag is om molotovcocktails naar Israëlisch grondgebied te gooien.

Dit baart de IDF zorgen die vreest dat de tarwevelden aan de Israëlische kant van het grenshekken in vuur en vlam zouden kunnen worden gezet. Om dit te voorkomen, is het IDF van plan geweld te gebruiken om oproerkraaiers buiten het bereik van het grenshekken te houden.

De terreurgroep Hamas gebruikt – net zoals ISIS – de sociale media om zijn moslimterroristen aan te moedigen om terreuraanslagen te plegen. Sociale netwerken tonen al de hele week foto’s en verspreiden handleidingen om zelf brandbommen te maken en roepen de Gazaanse terroristen op om deel te nemen aan de “Dag van de Molotov-cocktail” op Vrijdag de 13de:

Vrijdag, 13 april 2018: Door Hamas aangekondigde ‘Molotov-Cocktail Dag’