Israël gooit door EU gefinancierde school plat, illegaal gebouwd op archeologische site

Het Burgerlijk Bestuur van de IDF heeft op maandag 9 april een illegale school afgebroken die gebouwd werd met de hulp van de Europese Unie in strijd met een uitspraak van het Hooggerechtshof, meldde Regavim. De structuur was gebouwd in het midden van een archeologische site.

Plaatje hierboven: Op de voorgrond twee nieuwe (witte) gebouwen, in feite een illegale constructie gefinancierd door de Europese Unie temidden van de archeologische site Khirbet Zanuta in de zuidelijke heuvels van Hebron, Judea [beeldbron: The Algemeiner]

Op maandagavond arriveerden enkele teams van het Burgerlijk Bestuur op de archeologische site van Khirbet Zanuta in de zuidelijke heuvels van Hebron, met als opdracht om een ​​illegale structuur te slopen die dienst doet als een school die de afgelopen weken was opgericht met hulp en financiering van de Europese Unie.

Zes maanden geleden heeft het Israëlische  Hoog Gerechtshof een juridisch proces beslecht dat al meer dan tien jaar aan de gang was in wat bekend is geworden als de zaak van de illegale buitenpost (HCJ 9715/07). De rechters oordeelden dat de sloopopdrachten tegen de structuren van de voorpost voorlopig niet zouden worden uitgevoerd, op voorwaarde dat er geen verdere constructie in de compound zou plaatsvinden.

Toen de Regavim-beweging werd gewaarschuwd door de landcommissaris van de Hebronberg Regionale Raad dat een nieuwe illegale constructie in dezelfde buitenpost was opgetrokken, deed het beroep op het Burgerlijk Bestuur om met spoed op te treden tegen de overtreders die de uitspraak van de Hoog Gerechtshof schaamteloos hebben geschonden. Maandagavond nam het Burgerlijk Bestuur de schoolstructuur weg.

Yishai Hamo, Regavim’s coördinator van operaties in Judea en Samaria, zei in een verklaring: “We verwelkomen de handhaving die door het openbaar bestuur met vastberadenheid en snelheid is uitgevoerd en die een duidelijke grens stelt tegen toekomstige criminelen. We hopen dat het ministerie van Buitenlandse Zaken ook een vastberaden boodschap stuurt aan de Europese landen die deelnemen aan schendingen van de wet, en hen duidelijk maken dat er een grens moet zijn aan hun wangedrag.”

door David Israel


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Israel “Israel Demolishes Illegal EU School Constructed at Heart of Archaeological Dig” van 10 april 2018 op de site van The Jewish Press

3 gedachtes over “Israël gooit door EU gefinancierde school plat, illegaal gebouwd op archeologische site

 1. Een ding moet je de EU nageven….chotzpeh hebben ze.

  Geen enkel respect voor andermans mening, grondgebied, geschiedenis of rechtspraak.

  Israel zal dit stelletje arrogante intriganten dus precies moeten laten zien hoe het werkt in een democratische rechtstaat.

  Geliked door 1 persoon

 2. De EU steunt meer de Palestijnen en ziet Israel als een bezettingsmacht ingefluisterd door Pax Christi een speudo-christelijke sekte !

  Like

 3. Wij zouden het ook niet pikken als er een moskee zonder toestemming of vergunning in gebruik werd genomen. Dus afbreken die zooi.

  Like

Reacties zijn gesloten.