Pallywood: Neergeschoten Gazaanse ‘journalist’ was terroristenleider van Hamas

Yasser Murtaja, de fotograaf van de Palestijnse Autoriteit die afgelopen vrijdag tijdens geweld langs de grens met Gaza werd doodgeschoten, was een Hamas ‘medewerker’ die op de loonlijst stond van de tereurorganisatie, zeiden bronnen op dinsdag.

Plaatje hierboven: Sakhnin, Noord-Israël, 7 april 2018. Israëlische arabieren betogen uit solidariteit met Terugkeer Mars in Gaza met plakaten met foto van ‘journalist’ Yasser Murtaja, die op vrijdag 6 april werd neergeschoten: “Israël doodt onze journalisten” [beeldbron: Arab Joint List]

Murtaja was een officier met de rang van majoor in het veiligheidsapparaat van Hamas, vertelden de bronnen aan de Hebreeuws-talige krant Walla!, eraan toevoegend dat hij had geprobeerd drones naar Gaza te smokkelen om informatie voor Hamas te verzamelen. De bronnen merkten op dat hoge militaire functionarissen van Hamas zijn begrafenis bijwoonden.

Na de onthullingen twitterde David Keyes, premier Binyamin Netanyahu’s woordvoerder van buitenlandse media:

“Blijkt dat de ‘fotograaf’ die in Gaza werd gedood een officier was in Hamas, een terroristische organisatie die de vernietiging van Israël nastreeft. Stond op de loonlijst van Hamas sinds 2011. Gebruikte zijn drone om informatie te verzamelen over Israëlische posities. Ontelbare verslaggevers noemden hem een ​​’journalist’. Zullen ze deze leugen corrigeren?”

Na Murtaja’s dood zei minister van Defensie Avigdor Liberman dat hij tijdens het protest een drone over de IDF-soldaten had laten vliegen:

“Ik weet niet of hij al dan niet een fotograaf is. Iedereen die drones boven IDF-soldaten stuurt, moet begrijpen dat hij zichzelf in gevaar brengt. We hebben tientallen gevallen gezien waarin Hamas-terroristen ambulances gebruikten, verkleed als Rode Halve Maan mdewerkers die zichzelf vermomden als journalisten. We nemen geen risico’s.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Yoni Ben Menachem “The Hamas gimmick that failed” van 8 april 2018 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

Een gedachte over “Pallywood: Neergeschoten Gazaanse ‘journalist’ was terroristenleider van Hamas

Reacties zijn gesloten.