Gaza Unplugged afl.149: Nieuw gebouwde huizen en infrastructuur zijn prachtig

Het is “niet al kommer & kwel in Gaza”. Hoewel goed nieuws uit Gaza zelden of nooit in het Westen bekend raakt. De belangrijkste reden voor dat hiaat in de berichtgeving is Hamas zelf, dat de media controleert in Gaza en alle buitenlande journalisten en fotografen de toegang tot de Strook verbiedt.

Plaatje hierboven: Het Westen bouwt prachtige huizen en appartementsblokken voor de nieuwe miljonairs van Gaza [beeldbron: SBS]

Toch is het echt niet zo moeilijk om ‘goed nieuws uit Gaza’ te achterhalen en dat door simpelweg wat rond te neuzen op de arabisch-talige sociale mediasites, Facebookpagina’s en websites gelieerd met Hamas en de andere terreurgroepen in Gaza. EoZ is zo iemand die (net zoals ik) regelmatig een kijkje werpt in de minder bekende “winkel van Hamas”.

In deze alweer 149 ste aflevering [!] van mijn exclusieve reeks ‘Gaza Unplugged‘, die de verborgen welvaart in de Gazastrook onthult, gaat het vandaag over de nieuwbouw in de Strook, met dank aan de financiële ‘hulp’ van de Europese Unie die maandelijks onverdroten miljoenen dollars en euros investeren in de Strook.

Het VN-kantoor voor projectdiensten (UNOPS) en de Bondsrepubliek Duitsland, via de Duitse ontwikkelingsbank (KfW), kondigden de voltooiing aan van de heropbouw van 155 huizen voor 158 gezinnen in Gaza door middel van een 18 maanden durend project voor de wederopbouw van huizen ter waarde van 5 miljoen euro.

De huizen zijn … prachtig. Sommige zijn wel 150 vierkante meter groot. Worden voor andere slachtoffers van andere oorlogen in de wereld huizen herbouwd door de internationale gemeenschap die er zo prachtig uitzien?

Een gedachte over “Gaza Unplugged afl.149: Nieuw gebouwde huizen en infrastructuur zijn prachtig

  1. Ben er zeker van dat een boel rooie rakkers nooit in zo een mooi huis zullen wonen als deze arme “slachtoffers uit de grootste gevangenis ter wereld”.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.