200 bouwplannen voor 17.000 nieuwe woningen in Judea & Samaria

De hoofden van de lokale Raden uit Judea en Samaria kwamen op maandag 9 april 2018 samen met de hoofden van het Burgerlijk Bestuur, onder leiding van brigadegeneraal Ben Hur Achvut.

Plaatje: Karnei Shomron, Samaria, 20 november 2009. Toch vreemd. Als we spreken over een groep huizen waar Arabieren wonen heet dat een dorp. Echter, als het een groep huizen betreft waar Joden wonen, heet dat opeens een ‘nederzetting’ [beeldbron: Gili Yaari/Flash90]

De hoofden van de gemeentes werden op verschillende gebieden geconfronteerd met de Burgerlijk Bestuur om de kwaliteit van het leven in Judea en Samaria te verbeteren. Achvut zei dat het afgelopen jaar het Burgerlijk Bestuur meer dan 200 programma’s in verschillende stadia, waaronder meer dan 17.000 wooneenheden en industriële zones, heeft gepromoot.

Brigade-generaal Achvut zei dat in 2017 veel projecten werden gepromoot op het gebied van transport, economische ondernemingen en winning van delfstoffen en dat het aantal bezoekers aan natuurreservaatsites in Judea en Samaria met 41% aanzienlijk is toegenomen als onderdeel van de ontwikkeling van het regionaal toerisme.

Het hoofd van het Burgerlijk Bestuur presenteerde inspanningen om de watervoorziening in het afgelopen jaar te vergroten, tijdens welke waterlijn-upgrades werden goedgekeurd en 7 miljoen kubieke meter werden toegevoegd voor gebruik door omwonenden.

Er werden ook voorbereidingen getroffen voor de zomer van 2018 en handhavingsinspanningen tegen milieugevaren en waterdiefstal door Arabieren, waarbij meer dan 1500 handhavingsactiviteiten werden uitgevoerd, waaronder voor het eerst handhavingsoperaties in gebied B, onder verantwoordelijkheid van de Palestijnse Autoriteit.

Als onderdeel van de conferentie werden gemeentebestuurders blootgesteld aan een plan om het gebied te promoten en de levensstandaard voor de bevolking van Judea en Samaria te verbeteren, inclusief meerjarenplannen op het gebied van water, transport, plattegronden, industriële zones en verschillende economische projecten.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Mordechai Sones “Civil Administration advanced 200 building programs” van 9 april 2018 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “200 bouwplannen voor 17.000 nieuwe woningen in Judea & Samaria

Reacties zijn gesloten.