Hamasleider Sinwar: ‘We zullen de harten van de Zionisten uitrukken en hun levers opeten!’

Wat zijn de Gazaanse relschoppers volgende vrijdag 13 april 2018 van plan? Houden ze ermee op of gaan ze door?  En hoe zal Israël reageren dat tot dan toe zich relatief rustig heeft gehouden om de Israëliërs de tijd en de rust te gunnen om ten volle te  genieten van de vakantieweek naar aanleiding van de Joodse Pasen (Pesach).

Plaatje hierboven: Ismail Haniyeh (links), chef van het politburo van Hamas en naast hem Yahya Sinwar met groene pet (rechts) chef van Hamas en voorheen commandant van de Al Qassam Brigades, de moordbrigade van Hamas. Gaza, naar aanleiding van de 30ste verjaardag van de terreurgroep in Gaza Stad op 14 december 2017 [beeldbron: Reuters/Mohammed Salem]

Hamas’ oorlogsretoriek
Afgaande op de gebezigde oorlogsretoriek van de Hamasleiding, loopt de ‘Mars van de Terugkeer’ nog wel even door. Hamasleider Yahya Sinwarzei op 30 maart 2018 na afloop van de eerste dag van de Mars van de Terugkeer:

“De Mars van de Terugkeer wordt voortgezet …  totdat we deze tijdelijke grens verwijderen, die een nieuwe fase zal inluiden van de Palestijnse nationale strijd op de weg naar de bevrijding. En eerder dan honger te lijden, zal het volk van Gaza de levers opeten van zij die hen bezetten.”

Op vrijdagavond 6 april na afloop van het débacle op ‘Katsjoe Dag’ (arabisch: Jomaat alKawchook) deed hij er nog een schep bovenop en zei Sinwar:

“Gaza zal de Palestijnse kwestie terug in de politieke arena brengen. Vanaf daar zullen wij er alles aan doen om Israël af te schrikken en bang te maken. Demonstraties zullen blijven doorgaan. We zullen de grenzen afschaffen, we zullen hun harten uitrukken en we zullen bidden in Jeruzalem.”

‘Vrijdag de 13de’
De ‘Opperste Nationale Autoriteit van de Terugkeermars’ en het doorbreken van de belegering in Gaza “kondigden aan dat op vrijdag [13 april 2018] een nieuwe “Dag van Volkswoede” zal worden gehouden, die zal worden gekenmerkt door het verbranden van de Israëlische vlag en het bijeenbrengen van Palestijnse vlaggen [om een vlaggenshow op te voeren].

De verklaring stelde verder dat de processies van de ‘terugkeer’ nog vele maanden zullen voortduren, en dat de confrontatie met de ‘bezetting’ zal voortduren en escaleren totdat het ‘Palestijnse volk’ zijn doelen zal realiseren.

Het strategische doel van de terugkeermars is om ‘het recht van de vluchtelingen op terugkeer naar hun huizen te realiseren, en zich te verzetten tegen de tien jaar durende deal van de Amerikaanse president Donald Trump om het conflict te regelen.”

De Raad riep op om ‘Nakba Day’ te markeren op 15 mei als een belangrijke mijlpaal in de strijd van het ‘Palestijnse volk’ en vandaag de de grens te doorbreken en de historische terugkeer naar de ‘bezette gebieden’ realiseren in overeenstemming met VN-resolutie 194.

Israël’s antwoord
Israël moet duidelijk zeggen dat het de voortzetting van de ‘Mars van de Terugkeer’ beschouwt als een openlijke oorlogsdaad en dat alle deelnemers daaraan, vijandige strijders, zich bewust moeten zijn van alle risico’s en de gevolgen ervan die ze met dit belagen van de veiligheid van Israël nemen.

Want, zoals Ben Dror Yemini het op 4 april 2018 uitdrukte op Ynet News:

.… dit was geen strijd tegen de bezetting. Dit was geen mars voor vrede. Dit was geen weerstand tegen de nederzettingenonderneming. Dit was … de wens om Israël te vernietigen – zoals de organisatoren van de mars publiekelijk verklaarden – en het geroep van de dolgedraaide deelnemers aan de mars. “Khaybar Khaybar, ya yahud,” wat de strijdkreet is van de moslim uit oude tijden en een oproep om Joden af te slachten. Geen Zionisten. Geen Israëliërs. Joden.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Martin Sherman “Gaza – The collapse of ‘the land-for-peace’ concept” van 8 april 2018

♦ naar naar een artikel “What are the rioters planning this Friday?” van 8 april op de site van Arutz Sheva

♦ naar naar een artikel van Avi Issacharoff “Hamas ‘success’ on Friday presages more protests, more deaths, in more places” van 31 maart 2018 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Hamasleider Sinwar: ‘We zullen de harten van de Zionisten uitrukken en hun levers opeten!’

  1. Zelfs de Nazi’s sloegen niet zo een taal uit.

    En dit is het rapalje dat door de EU & het westen gefinancierd wordt.

    Vraag is…….. waarom?

    Like

Reacties zijn gesloten.