Een terugblik: Katsjoe Vrijdag van Hamas is compleet in zwarte rook opgegaan

Hamas-terroristen probeerden vrijdag opnieuw de veiligheidsafrastering langs de grens van Gaza met Israël te doorbreken, tegen alle waarschuwingen van Israël en aanbevelingen van alle anderen wereldwijd, met 20.000 relschoppers, 10.000 brandende banden en talloze pogingen om het Israëlische grondgebied te infiltreren om terreuraanvallen uit te voeren .

Plaatje hierboven: Onder de dekmantel van 15.000 Gazanen die naar de grens zwermen, kunnen Palestijnse terroristen in enkele minuten de Israëlische burgergemeenschappen bereiken en aan het moorden slaan … [beeldbron: IDF]

Op verschillende plekken langs de grens verbrandden duizenden inwoners van Gaza 10.000 banden – op bevel van Hamas – die een dikke, olieachtige zwarte rook produceerden die de lucht in steeg en de meeste mensen verblindde en alles en iedereen in de buurt verstikte. Het was een effectief masker voor de inspanningen van Hamas-terroristen en hun bondgenoten die vervolgens probeerden het veiligheidshekken te vernietigen en het Israëlische grondgebied te infiltreren om terreuraanslagen uit te voeren.

IDF-soldaten werden geconfronteerd met verschillende taken tegelijk, maar het belangrijkste was de noodzaak om de Israëlische burgers in de buurt te beschermen, aangezien zo’n 20.000 inwoners van Gaza banden verbrandden, brandbommen (molotovcocktails), granaten en stenen slingerden terwijl anderen probeerden het hek te vernietigen en infiltreren.

Onder de negen Arabieren die zijn omgekomen bij het daaropvolgende geweld was een vermeende journaliste van de Palestijnse Autoriteit, Yasser Murtaja, die naar verluidt werd getroffen tijdens het filmen in een gebied dat volledig werd afgeschermd door de dikke zwarte rook. De IDF zei in een verklaring dat de soldaten niet doelbewust op een journalist hebben gericht.

Gigantische blazers in combinatie met waterkanonnen hielpen de dikke zwarte rook van brandende banden te verdrijven, zodat IDF-soldaten een poging konden doen om Hamas-infiltranten doorheen het veiligheidshekken langs de grens met Gaza te zoeken, op vrijdag 6 april 2018

“We waarschuwen al wekenlang tegen naar het hekken te komen en roepen de inwoners van Gaza op om de bevelen van de terreurgroep Hamas niet te gehoorzamen en zich te onthouden van terroristische activiteiten en andere gewelddadige acties tegen Israël”, zei de IDF. “Desondanks heeft de IDF sinds afgelopen vrijdag te maken met tienduizenden mensen die het hek naderen, allemaal op initiatief van Hamas.”

“Als reactie hierop handelen IDF-troepen onder duidelijke orders die zijn ontworpen voor deze omstandigheden. De IDF richt zich niet doelbewust op journalisten. De omstandigheden waaronder de journalist door IDF-vuur zou zijn getroffen, zijn niet bekend en worden onderzocht. De missie is niet veranderd: we beschermen de inwoners van het zuiden,” zei IDF-woordvoerder Ronen Manelis

“We zullen terroristische aanvallen, schade aan de veiligheidsinfrastructuur of schendingen van de soevereiniteit niet toestaan. Hamas is verantwoordelijk voor wat er in Gaza gebeurt”, voegde Ronen Manelis er in een tweet aan toe. “Het is niet onze bedoeling om er een wekelijks evenement van te maken. Als de gewelddadige gebeurtenissen doorgaan, zal onze reactie niet zijn met waterkanonnen gericht op het hek.”

Minister van Defensie Liberman reageerde op de dood van de journalist en zei: “Ik weet niet wie hij is, een fotograaf of geen fotograaf. Wie een drone over de IDF-soldaten laat vliegen, moet weten dat hij zichzelf in gevaar brengt. Er waren voorheen al incidenten waarbij terroristen zich verkleedden als verslaggevers.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Watch: Giant Fans, Water Cannons, Dead Terrorists as IDF Protects Border; Weekend Roundup” van 7 april 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Seth J. Frantzman “Waiting for Godot next to Gaza: ‘Tire protest misses the mark” van 7 april 2018 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Een terugblik: Katsjoe Vrijdag van Hamas is compleet in zwarte rook opgegaan

  1. Het meest schandalige van dit hele gebeuren is de reactie van de EU en de zogenaamde beschaafde landen in de Veiligheidsraad zoals Nederland, Zweden, GB & Frankrijk.

    Het kleine laagje beschaving is er allang vanaf bij deze Europa Antisemiten….want ze komen er openlijk voor uit, ditmaal onder de valse vlag van ‘mensenrechten.

    Het is het Westen dat indirect verantwoordelijk is voor de doden in Gaza door haar steun & financiering van terroristen regimes, UNWRA & school curriculum in “Palestina” & Hamastan.

    Israel non stop veroordelen zal palestijnse arabieren écht niet vooruit helpen.

    Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.