Europa’s hypocrisie: ‘Israël, luister naar mijn woorden, kijk niet naar mijn daden’

Internationale reacties op de recente Gaza-grensagressie tegen Israël, georganiseerd door de terreurgroep Hamas, volgen het voorspelbare scenario.

Plaatje hierboven: Op het ogenblik dat jihadist Coulibaly de Hypercasher verlaat wordt hij neergeschoten (links) en afgemaakt (rechts) door de Franse politie. Niemand die daar een probleem mee heeft. Wanneer Israël hetzelfde doet, volgen er veroordelingen, VN-resoluties en onderzoekscommissies en komt het voltallige internationale anti-Israël circus op gang … [beeldbron: Wikistrike]

Het doel van Hamas’s ‘Mars van de Terugkeer’ was om de grens af te schaffen en Israël te overspoelen met Gaza-Arabieren. Israël deed wat het moest doen om zijn grens en zijn burgers te verdedigen. De internationale gemeenschap draait de realiteit echter op zijn kop en beschrijft Israël als de ‘slechterik’ en de islamistische aanvallers als ‘slachtoffers’.

De aanval op de grens van Israël vernietigde ook de laatste overgebleven restanten van het zo door links gekoesterde sprookje van “extremisten aan beide zijden die de vrede ondermijnen”.

De EU bevind zich andermaal aan de verkeerde kant van de geschiedenis. Federica Mogherini, hoofd van het buitenlands beleid van de EU, vatte de endemische internationale hypocrisie tegen Israël samen met de Orwelliaanse woorden: “Vrijheid van meningsuiting en vrijheid van vergadering zijn grondrechten die moeten worden gerespecteerd.”

Israëls internationaal erkende grens bedreigen en Israëlische soldaten aanvallen met machinegeweren en molotovcocktails, kwalificeren zich nauwelijks als ‘vrijheid van meningsuiting.’ De enige ‘vrijheid van vergadering’ die het terroristische regime van Gaza toestaat, is gewelddadige opruiing tegen Israël en de Joden. Daarentegen negeren de EU en het grootste deel van de wereld de vrijheid van meningsuiting en nationale vrijheid van het Koerdische volk evenals talloze andere onderdrukte landen over de hele wereld.

Opnieuw benadrukte Mogherini het lang-geadopteerde anti-Israël beleid van de EU van “doe wat wij zeggen, doe niet zoals wij“:

“De EU rouwt om het verlies van mensenlevens. Onze gedachten zijn bij de families van de slachtoffers. Het gebruik van scherpe munitie moet met name deel uitmaken van een onafhankelijk en transparant onderzoek. Hoewel Israël het recht heeft om zijn grenzen te beschermen, moet het gebruik van geweld ten allen tijde proportioneel zijn.”

Wat is dan wel een ‘proportionele’ reactie op islamitische machinegeweren, molotovcocktails en halve rotsblokken volgens de EU? In het geval van de EU zelf is het antwoord duidelijk. Negen terroristen werden gedood tijdens en na de islamistische terroristische aanslagen in Parijs in 2015. Frankrijk bombardeerde ook islamitische doelen in Syrië.

In hetzelfde jaar doodde de Deense politie een islamitische radicaal die een Joodse veiligheidsagent en een andere burger in Kopenhagen vermoordde. In juli 2016 vermoordde de Duitse politie een 17-jarige Afghaanse moslim die treinpassagiers in Würzburg aanviel met een bijl en een mes. Tijdens de London Bridge-aanval in juni 2017 hebben Britse veiligheidstroepen drie islamitische terroristen gedood. In maart 2018 doodde de Franse politie een islamitische extremist die een supermarkt in de Franse stad Trèbes aanviel. De lijst gaat maar door en dat geldt ook voor de hypocrisie.

Noch de VN noch de EU hebben in eender welk van deze gevallen opgeroepen om een ​​’onafhankelijk en transparant onderzoek’ in te stellen. Alleen Israël wordt beschuldigd van ‘onevenredig’ geweld, ondanks het feit dat het veel ernstiger en frequenter bedreigd wordt dan welke andere westerse democratie dan ook.

Dezelfde internationale gemeenschap die eiste dat Israël zich terugtrekt uit Gaza, valt nu hypocriet Israël aan voor het verdedigen van zijn grens met Gaza tegen Hamas, een islamistische vijand die openlijk de vernietiging van Israël nastreeft. Het leven van Israëlische burgers in grensgemeenschappen zou ernstig zijn bedreigd, ook al zou slechts een klein aantal gewapende terroristen erin geslaagd zijn de grens van Israël met Gaza binnen te dringen.

Israël heeft niet alleen het recht, maar ook de plicht om zijn burgers te verdedigen zoals elk land in de wereld.

door Daniel Krygier


Bronnen:

♦ naar een artikel van Daniel Krygier “Lock, Stock and Blame Israel” van 2 april 2018 op de site van MIDA

3 gedachtes over “Europa’s hypocrisie: ‘Israël, luister naar mijn woorden, kijk niet naar mijn daden’

 1. Chemical Bashar al- Assad doet het opnieuw…… en vergast opnieuw burgers.

  Doodse stilte vanuit het ‘beschaafde’ westen & de wereld.

  Géén reactie van de EU over ‘beide zijden die geweld moeten stoppen, géén boze Mogherini veroordeling over disproportioneel geweld, géén special SOS zitting van de Veiligheids raad met beschaafde landen zoals Nederland/Frankrijk/Zweden/GB die Syrie veroordelen, géén Gueterres die vraagt om een diepgaand onderzoek…..etc.etc.

  Nee, niets van dat alles.

  Syrische burgers mogen dood, palestijnse terroristen niet!

  EU hypocriet? Nee, crimineel!

  Like

 2. We moeten oorzaak en gevolg niet met elkaar verwarren. De hypocrisie en het meten met twee maten als het om Israël gaat zijn slechts het symptoom. De Jodenhaat die men in het christelijke en in toenemende mate islamitische Europa liever bagatelliseert of zelfs verzwijgt is het syndroom.

  Net zoals de strijd van de Arabieren, Turkije en Iran tegen Israël een dodelijke religieuze weerzin jegens Joden als brandstof gebruikt, zo geldt dat ook voor de Europese veldtocht tegen de Joodse staat. Zij lijkt een directe voortzetting te zijn van de campagne ter vernietiging der Joden die onder Hitler was begonnen.

  De Jodenhaat berust op een vervangings-theologie: zij heeft religieuze wortels. Vanuit een christelijk en islamitisch oogpunt bekeken geldt het Joodse volk als minderwaardig en afgedaan. Om heelhuids uit de wereldwijde oorlog tegen de Joden tevoorschijn te komen moeten wij het wezenlijke karakter daarvan net als in het verleden ook vandaag begrijpen – en daarop een Joodse manier reageren.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.