Abbas: ‘Stop Israëlische barbaarsheid van bezettingsleger dat onschuldigen vermoordt’

De Palestijnse ‘vreedzame’ Hamasleider Yahya Sinwar, zei op vrijdagavond 6 april 2018 aka ‘Katsjoe Dag’ (plaatje hierboven):

“Gaza zal de Palestijnse kwestie terug in de politieke arena brengen. Vanaf daar zullen wij er alles aan doen om Israël af te schrikken en bang te maken. Demonstraties zullen blijven doorgaan. We zullen de grenzen afschaffen, we zullen hun harten uitrukken en we zullen bidden in Jeruzalem.”

In tegenstelling tot zijn confrater in Gaza, wil Abu Mazen, nom de guerre van PA president Mahmoud Abbas, voorlopig de “harten nog niet uitrukken van de Israëlische Joden“, maar heeft wel afgelopen vrijdagnacht de Israëlische acties tegen de Palestijnen scherp veroordeeld.

Zowat 10.000 Gazanen demonstreerden aan het veiligheidshekken van Gaza met Israël, als deel van Zwarte Katsjoe Vrijdag. Abbas zei dat Israël schuldig was aan “repressie en het doden van betogers die hun stem verhieven in een vreedzaam protest”.

Gisteren op ‘Katsjoe Dag’ trachtten vele Gazaanse amokmakers IDF soldaten te verwonden wat uiteindelijk resulteerde in zeven doden en talloze gewonden in de schermutselingen. Twee andere Palestijnen  die tijdens de dag in het tumult gewond raakten, werden later op de avond voor dood verklaard – waaronder ook de 30-jarige Palestijnse persfotograaf Yaser Murtaja – dat het totale sterftecijfer op negen dode Gazanen bracht.

Israel Radio, die een niet bij name genoemde bron in Gaza aanhaalde, zei dat cameraman Yaser Murtaja op vrijdag een cameradrone had bestuurd. Abu Amra en twee andere Palestijnse journalisten zeiden dat Murtaja geen camera-drone bediende toen hij werd neergeschoten. Murtaja had op zijn Facebook-pagina twee luchtfoto’s gepost die de afgelopen week aan de grens waren gemaakt. Het was onduidelijk of hij ze zelf had genomen.

Uit solidariteit met de Gazaanse Palestijnen waren er gisteren ook rellen uitgebroken in de Arabische gebieden in Judea & Samaria rond de steden Shechem (Nabloes), Al-Bireh, Ramallah en Hebron. Het ministerie van Gezondheid in Ramallah zei dat twee Palestijnen gewond zijn geraakt door rubberen kogels, afgevuurd door Israëlische troepen.

In de verklaring van het kantoor van Abbas, riep de president van de Palestijnse Autoriteit de gezanten van Palestina op bij de Verenigde Naties, de Arabische Liga en de Europese Unie om onmiddellijk in samenwerking met alle internationale instanties een einde te maken aan “de barbaarsheid en het vermoorden door het bezettingsleger van onschuldige, weerloze mensen die vreedzaam demonstreerden om hun recht op leven, vrijheid en waardigheid te realiseren.”

De Palestijnse president herhaalde ook zijn oproep aan de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties om internationale bescherming te bieden aan het “weerloze Palestijnse volk”.

Hieronder een plaatje van het “weerloze vreedzame Palestijnse volk” van Gaza

En hieronder een plaatje van hun “vreedzame broeders” in de Palestijnse gebieden van Judea & Samaria voorbij de Groene Lijn

 

2 gedachtes over “Abbas: ‘Stop Israëlische barbaarsheid van bezettingsleger dat onschuldigen vermoordt’

  1. Als je eigen ezels al niet meer met jou vergeleken willen worden dan ben je al een échte loser.

    De oproep voor bescherming van het weerloze palestijnse volk is dan ook een eufemisme voor *het blijven steunen van onze terreurtroep.

    Like

  2. Barbaars gedrag zien we alleen bij de Palestijnen die graag het slachtoffer spelen dit terwijl ze zelf met scherp schieten naar de Israelische soldaten!

    Like

Reacties zijn gesloten.