LIVE: Katsjoe Vrijdag; zwarte rook verduistert de Palestijnse geesten – balans: 9 doden

katsjoe3aKatsjoe Dag, Gaza, 6 april 2018. De wind blaast de dichte zwarte en giftige rook terug de verkeerde kant op, dwz. terug naar Gaza. De IDF soldaten zien geen hand voor de ogen, maar de Palestijnen gelukkig ook niet. [beeldbron: screenshot live video/AFP/J-Post]

Laatste update: zaterdag 7 april 2018 om 04u33 [Israel +1u]

Hamas heeft zoals werd aangekondigd ‘Katsjoe Vrijdag’ gehouden en zijn oude versleten autobanden opgestookt aan het veiligheidshekken dat Gaza scheidt van Israël. Voor de terreurorganisatie is het geen bijster groot succes geworden. Integendeel. Er was weinig animositeit te bespeuren en de helft minder volk aanwezig vergeleken met vorige vrijdag. Volgens de IDF zouden 10.000 Gazanen zijn opgedaagd op vijf verschillende locaties.

Momenteel is er nog geen enkele Palestijnse ‘vluchteling’ teruggekeerd (naar waar?) maar ze blijven het wel proberen. Misschien kunnen ze maar beter terugkeren naar hun moeder. Daar zal ’t gezonder zijn dan hier aan het hekken. Al bij al was het een donkere grimmige dag voor iedereen die erbij was vandaag, zeg maar een Pikzwarte Vrijdag.

Volgens Hamas (wie anders?) zijn er honderden gewonden en negen doden. Het zou gaan om de 29-jarige Osama Qadih die nabij Khan Younis werd “geveld door een Zionistische sluipschutter” [lees: Israëlische scherpschutter]. De tweede dode van heden zou de 38-jarige Majdi Shabat zijn, een lid van de Al Qassam Brigades van Hamas. Andere doden zijn Hussein Mohammed Madi, 16 jr.; Ibrahim Alur, 19 jr.; Sidqi Abu Attiwi, 45 jr; Mohammed al-Haj Saleh, leeftijd onbekend en Ala Yahya al-Zamli, 17 jr..

Hamas bericht ook over de dood van een 30-jarige demonstrant, Tair Mohammed uit Raba’a, die aan zijn verwondingen is overleden tijdens de protesten van 30 maart 2018, de 1ste dag van de ‘Grote Mars van de Terugkeer’. In het totaal zouden er sinds het begin van de Mars, acht dagen geleden, reeds 30 doden zijn gevallen waarvan 80 procent terroristen.

Hamas-leider Yahya Sinwar reageerde gefrustreerd op de mislukte poging om het veiligheidshekken te doorbreken en waarschuwde dat de Strook klaar was om “te ontploffen in het gezicht van de bezetting”. Sinwar zei dat de wereld “moet wachten op onze Grote Mars, wanneer we de grenzen overschrijden en bidden bij Al-Aqsa”, verwijzend naar de islamitische moskee op de Joodse Tempelberg van Joods Jeruzalem.

In een verklaring waarin gesproken wordt van het verhinderen van verscheidene pogingen tot infiltratie via het veiligheidshekken naar Israël, zei de IDF woordvoerder: “In het afgelopen uur zijn er verschillende pogingen geweest om het hek onder de rook van de banden door te geraken en over te steken. Daarnaast werden een aantal pogingen ondernomen, waaronder het gooien van explosieve ladingen, Molotov-cocktails en sabotage van het hekken, allemaal onder de bescherming van rook,” luidde de verklaring.

Eraan toevoegend dat de IDF-troepen “riot control equipment inzetten, met inbegrip van bluswaterkanonnen, grote anti-rookventilatoren en geweervuur ​​in overeenstemming met de Open-Fire-voorschriften.” Dat laatste betekent concreet dat iedereen die dichter dan 100 meter bij het veiligheidshekken komt, zijn leven in gevaar brengt.

Synchroon waren er ook rellen uitgebroken in de Arabische gebieden in Judea & Samaria rond de steden Shechem (Nabloes), Al-Bireh, Ramallah en Hebron. Het ministerie van Gezondheid in Ramallah zei dat twee Palestijnen gewond zijn geraakt door rubberen kogels, afgevuurd door Israëlische troepen.

Opmerking: zoals steeds laat Hamas geen buitenlandse journalisten noch fotografen toe in de Gazastrook en wordt al het materiaal – mits harde dollars – verkocht door Hamas aan de buitenlandse pers, uiteraard nadat het eerst bewerkt en gecensureerd werd door de propagandadienst van Hamas, aka Pallywood.

De IDF gebruikt grote ventilatoren om de zwarte giftige rook terug naar Gaza te drijven

5 gedachtes over “LIVE: Katsjoe Vrijdag; zwarte rook verduistert de Palestijnse geesten – balans: 9 doden

 1. Dit noemt men Palestijnse zelfvergiftiging.

  En dan vragen ze zichzelf nog af hoe ze in deze situatie beland zijn.

  Een ezel heeft al een hoger intelligentie niveau dan deze imbecielen.

  Dit is wat Palestijnse educatie, betaald & gesteund door het westen, met deze mensen doet………ze vergiftigd ze, letterlijk!

  Like

 2. meeste van deze “protesteerders” zijn zwaar onder invloed van TRAMADOL !!
  dit wordt gratis uitgedeeld door de gevechtsleiding !! zoals gebruikelijk blijven de menners uit het zicht en de vuurlinie!! IDF doet precies waar een leger voor is opgericht :: het beschermen vaan eigen bevolking en verdedigen van grenzen !! ieder ander land zal ook gericht schieten op hondsdolle dwazen !!

  Like

 3. Dagje uit in Gaza met kinderen ze laten spelen in de giftige rook, ambulances kijken met sirenes, kijken hoe papa valt op en seintje van neef Abdul en op brancard word geduwd door negen ooms, rondje’s rennen met 20 man op aanweizingen van 150 BHVers, in de ambulance worden geduwd de 150 BHVers geven de juiste instructie hoe de ambulance moet rijden en stoppen. Uurtje later is papa er weer bij en het toneel gaat verder.

  Wat een verschrikkelijke schijnvertoning,

  Like

Reacties zijn gesloten.