Opnieuw groteske Palestijnse leugen gekelderd en in de vergeetput gekieperd

Een andere claim van de Palestijnse propaganda, die gretig werd verspreid door critici van Israël en de internationale nieuwsmedia drie maanden geleden, is ontmaskerd als een leugen. Waar zijn de verontschuldigingen gebleven?

Deze lelijke episode begon op 15 december 2017. Een menigte van ongeveer 1.000 Palestijnse Arabieren naderde de grensafsluiting van Gaza en begon rotsen, brandbommen en pijpbommen naar de Israëli’s aan de andere kant te gooien. (Niet te verwarren met de ‘Mars van de Terugkeer’ van afgelopen vrijdag.) Het stenigen en verbranden van Joden tot de dood is natuurlijk een favoriet tijdverdrijf in de Palestijnse Arabische samenleving.

Vertegenwoordigers van het Hamas-regime in Gaza – niet bepaald bekend om het vertellen van de waarheid – beweerden dat een lid van de maffia, Ibrahim Abu Thuraya, door de Israëli’s was ‘doodgeschoten’. Het feit dat Thuraya in een rolstoel was vastgekluisterd wegens geamputeerde benen, maakte dat de Israëliërs er bijzonder wreedaardig uitkwamen.

Israël onderzocht onmiddellijk het incident en ontdekte dat zijn soldaten niet met scherp hadden gericht op Thuraya. Omdat Hamas echter weigerde informatie over Thuraya’s wonden te verstrekken, was het op dat ogenblik onmogelijk om vast te stellen hoe hij was gestorven.

Niettemin gingen veel van de internationale reacties op het incident ervan uit dat Hamas de waarheid vertelde en dat Israël loog. Zeid Raad al-Hussein, de Hoge Commissaris voor de mensenrechten van de Verenigde Naties, verklaarde dat het Israëlische onderzoek ‘onvoldoende’ was. Hussein beweerde dat zijn personeel al – slechts vier dagen na het incident – genoeg bewijs had verzameld om te ‘bewijzen’ dat de Israëli’s ‘buitensporig geweld’ gebruikten.

Een vooraanstaande Britse krant, The Guardian, gebruikte deze opruiende kop boven haar rapport: “Een schokkende en voorbedachte daad’: Israël beschuldigd van de dood van rolstoelgebruiker.”

De Associated Press laadde het artikel op met een taal die schijnbaar bedoeld was om twijfel te zaaien over het account van Israël. “Israëlische militaire onderzoeken hebben kritiek gekregen van rechtengroepen en Palestijnen die beschuldigen dat ze niet onafhankelijk of effectief zijn, met vermelding van een lage tenlastelegging,” meldde de AP. “Het leger houdt vol dat het systeem werkt.”

Een groot deel van de wereldpers bagatelliseerde de pogingen van de Palestijnen om de Israëliërs te vermoorden. Volgens de London Independent waren er ‘gewelddadige botsingen’ en ‘gewelddadige protesten’ – maar er werd niet vermeld dat de Palestijnen stenen, vuurbommen en pijpbommen gooiden. Wat hen betreft waren het gewone ‘demonstranten’.

Plaatje hierboven: Cartoon van Carlos Latuff: “Deze gehandicapte Palestijn werd vandaag door Israëlische troepen doodgeschoten terwijl hij protesteerde tegen de verklaring van Trump over Jeruzalem” [beeldbron: Desertplace]

Het is bijzonder interessant om te zien hoe het door Qatar gesponsorde Al Jazeera-netwerk deze aflevering presenteerde. De rel vond plaats drie maanden nadat een aantal Amerikaanse joodse leiders een ontmoeting hadden gehad met Qatari-functionarissen en vervolgens Qatar zelf bezochten. Ze beweerden dat het regime van Qatari, de leidende internationale financier van Hamas, ‘gematigder’ is geworden.

Een test van Qatari’s ‘gematigdheid’ is Al Jazeera’s berichtgeving over Israël. Al jarenlang is Al Jazeera’s ‘rapportage’ gevuld met anti-Israëlische en antisemitische inhoud. Zeker, als Qatar ‘gematigd’ begon te worden, zou Al Jazeera een deel van zijn anti-Israël gif beginnen af ​​te zwakken.

Helaas pindakaas. Geen geluk. Al Jazeera heeft zijn uiterste best gedaan om internationale haat tegen Israël over het incident aan te moedigen. Het rapport van 15 december verklaarde trouwens dat ‘Abu Thurayah dodelijk door een Israëlische sluipschutter in het hoofd werd geschoten”.

Het citeerde toen Gaza-functionarissen die beweerden, “dat het Israëlische leger sluipschutters gebruikt heeft die gewapend zijn met explosieve kogels en zonder uitzondering traangas granaten afvuren” en dat “Israëlische troepen excessief geweld hebben gebruikt tegen burgers en doelbewust richten op paramedici, ambulances en nieuwscrews.”

Tot zover al die beweringen over de vermeende ‘gematigdheid’ van de Qatari.

De Israëliërs ondernamen intussen een volledig onderzoek, zoals ze dat in dergelijke gevallen gewoonlijk doen. Gedurende drie maanden onderzochten ze het bewijsmateriaal, testten ze de ballistiek en interviewden ze ooggetuigen. Deze week kondigden de onderzoekers aan dat Israëlische soldaten niet verantwoordelijk konden zijn voor het neerschieten van Thuraya, om een ​​simpele, onbetwistbare reden: de Israëlische troepen stopten met schieten een vol uur voor de tijd dat de Palestijnen zeggen dat Thuraya werd neergeschoten.

Niet alleen dat, maar de nacht vóór de rellen bezocht Thurayya zijn familie en vertelde hen dat hij ‘een shahid’ zou worden, of martelaar. Wat hij precies heeft gedaan om dat doel te bereiken, zullen we misschien nooit weten. Maar het wijst zeker niet op enige fout van Israël.

Ik denk dat sommige excuses op zijn plaats zijn – van de VN-functionarissen die zich haastten om Israël de schuld te geven; van de media die hun berichtgeving over deze zoveelste Palestijnse aflevering leugens hebben afgesloten; en van die Joodse functionarissen die ons blijven vertellen dat Qatar is veranderd.

door Stephen M. Flatow

De Palestijnse propagandamachine Pallywood waar groteske antisemitische kwakkels & leugens aan de lopende band worden gekweekt, fotomateriaal met Photoshop wordt bewerkt of gejat uit andere conflicten maar opeens ‘Palestijns’ worden, waar filmmateriaal wordt gemonteerd en ge-hermonteerd en waar teksten ter plaatse worden verzonnen. De westerse media is er tuk op, hapt er gretig in als ware het zoete koek en betaalt graag duizenden dollars en euros voor dit nepmateriaal waarmee ze Israël en de Joden kunnen bestoken. Wie de reguliere media controleert, die is baas van de wereldopinie en manipuleert dat het een lieve lust is. Israël is de geijkte pineut, maar zeg nu zelf: wie maalt er om de Joden? Niemand en nooit … vroeger niet, vandaag niet en morgen ook niet. Brabosh, Antwerpen, 6 april 2018.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Stephen M. Flatow “Another Palestinian big lie exposed” van 5 april 2018 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Opnieuw groteske Palestijnse leugen gekelderd en in de vergeetput gekieperd

  1. als we nou van die zogenaamde palestijnen die daar in de gaza en westbank wonen en zeggen dat israel hun land is,hun dna checken,dat wel duizend jaar terug kan gaan.dan zal de wereld zien dat deze mensen,die zogenaamde palestijnen oorspronkelijk van andere Arabische landen komen,en dat zij niet de oorspronkelijke bewoners zijn van Israel,dat zijn de joden!

    Like

Reacties zijn gesloten.